zrinjski vs student

Na gradski derbi pozvali sve, a ne samo "prijatelje i rodbinu"

Sport / Košarka | 25. 03. 2016. u 11:42 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je ove godine dobio prvi košarkaški gradski derbi, a slučaj je htio da u istoj sezoni budu odigrana četiri derbija.

Naime, Zrinjski i Student igrali su u Ligi 12, te podijelili po pobjedu, a sastat će se i u okviru Lige za ostanak. Prva se igra u subotu u petom kolu Lige za ostanak. Zrinjski je nominalni domaćin, a ulazi u utakmicu i kao favorit jer je nanizao četiri pobjede.

'Čeka nas teška utakmica protiv ekipe koja je napravila dobar iskorak i koja je po kvaliteti trebala igrati Ligu za prvaka, ali što je tu je', kazao je Samir Lerić koji je u srijedu pobjedom protiv Slobode ostvario prvu pobjedu otkako je silom prilika postao prvi trener, nakon ostavke Nevena Nikolića.

'Vjerujem da smo se u toj utakmici vratili na pravi put i nadam se da možemo preslikati zbivanja iz te utakmice. Bit će teško, ali nadam se da ćemo smoći snagu i da ćemo uspjeti doći do pobjede', dodao je Lerić.

Potpuno drugačije raspoloženje vlada u Zrinjskom. Stariji mostarski prvoligaš je ušao u ligu kao predzadnji i s četiri vezane pobjede sada vodi na ljestvici.

'Napravili smo iskorak i s tim gostujućim pobjedama napravili smo break, ali on neće ništa značiti ako ne pobijedimo u subotu. Igramo sada većinu utakmica na svom terenu, no to može biti i dvosjekli mač, jer dosad su uglavnom gosti pobjeđivali. Zato moramo sto posto biti u ovoj utakmici', kazao je trener Zrinjskog Senad Muminović dodavši kako se nada će dvorana u subotu (20 sati) napokon biti popunjenija.

'Ako sada gledatelji ne dođu, onda ne znam kad će. Igraju dva gradska rivala, a to uvijek nosi draž. Nadam se da će dvorana biti puna, da nećemo igrati pred rodbinom i prijateljima, kao što je slučaj bio dosad', dodao je Muminović.

Jedan od razloga pobjedničkog niza Zrinjskog su i pojačanja pred Ligu za ostanak u liku Ivana Begića i dojučerašnjeg košarkaša Sutjeske iz Nikšića Vukote Pavića.

'Atmosfera u ekipi je odlična i očekujem da nastavimo pobjednički niz', kazao je Begić, dok je Pavić dodao:

'Student je do zadnjeg kola bio u igri za Ligu za prvaka i to nam može biti upozorenje. Ovakve utakmice nosi poseban pritisak, ali nadam se da ćemo ga izdržati i nastaviti ovaj niz'.

Susret između Zrinjskog i Studenta igra se u subotu u 20 sati u dvorani na Bijelome brijegu, a ulaz je slobodan.

Peto kolo, Liga za ostanak
Sloboda – Bošnjak (19.30)
Građanski – BN Basket (19.30)
Zrinjski – Student (20.00)

1. Zrinjski 14 8 6 +59 22
2. Bošnjak 14 8 6 +19 22
3. Student 14 7 7 +22 21
4. Građanski 14 7 7 -34 21
5. Sloboda 14 6 8 -20 20
6. BN Basket 14 6 8 -46 20

Kopirati
Drag cursor here to close