Optimizam u redovima reprezentacije

Musa: Želimo proći prvi krug kvalifikacija

"Nadamo se da ćemo spremni dočekati pretkvalifikacije i da ćemo se pokazati u pravom svjetlu i plasirati se u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu", rekao je Musa.
Sport / Košarka | 08. 08. 2023. u 00:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija BiH polako privodi kraju pripreme za nastup
koji je savez prvobitno odbio, pa kasnije prijavio učešće, pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu. Amar Alibegović više nije stranac, tu su Musa, Nurkić, čini se kako će uskoro svoj prvi nastup u dresu reprezentacije upisati Garza koji je protiv Obale Slonovače pokazao da može biti pravo pojačanje.

Iako su igre u Parizu jako daleko, reprezentacija BiH nije bez šansi u ovom dijelu kvalifikacija. Poljska kao veliki favorit je oslabljena, dok bi ovaj sastav Adisa Bećiragića trebao biti blagi favorit protiv Mađarske i Portugala. Dvije selekcije idu dalje, u nastavku kvalifikacija protivnik će im biti dvije od četiri selekcije iz skupine A. Tamo su Češka, Sjeverna Makedonija, Izrael i Estonija. Opet protivnici protiv kojih se može igrati. Slično razmišlja i Džanan Musa.

"Jako je dobra atmosfera, sada smo se kompletirali i s Nurkićem smo odradili prvi trening. Mislimo da ćemo kao ekipa dobro funkcionirati, funkcionirali smo dobro i na Vlašiću. U ponedjeljak je došla dobra vijest da je Alibegoviću skinuta zvjezdica tako da svi koju su na okupu mogu biti u sastavu i sretni smo radi toga. Nadamo se da ćemo spremni dočekati pretkvalifikacije i da ćemo se pokazati u pravom svjetlu i plasirati se u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu", rekao je Musa.

Kopirati
Drag cursor here to close