Tuzla

Mulaomerović ponovno na 'kormilu' Slobode

Mulaomerović će imati težak zadatak da ekipu digne iz letargije i zaustavi seriju od šest uzastopnih poraza.
Sport / Košarka | 28. 11. 2019. u 18:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Mulaomerović vratio se na "kormilo" OKK Slobode, potvrđeno je danas u tuzlanskom klubu.

Nakon razlaza s Josipom Pandžom, uprava kluba je najavila da će u petak na konferenciji za novinare službeno predstaviti Mulaomerovića kao novog trenera.

Mulaomerović je sjajnu i dugu igračku karijeru počeo u Sloboda Diti, klubu koji je "zamrznut" prije devet godina, a nakon osnivanja OKK Slobode i uspona iz A-2 lige do A-1 lige FBiH, Mulaomerović je u augustu 2013. godine u tuzlanskom klubu započeo i trenersku karijeru.

Ekipu je vodio dvije godine, osvojivši u prvenstvu BiH treće mjesto, a u kolovozu 2015. godine napustio je klub s objašnjenjem da se s upravom OKK Slobode "razišao zbog razilaženja oko klupskih planova i ambicija". Mulaomerović je tada inzistirao da se klub pojača kako bi igrao u međunarodnoj konkurenciji. U međuvremenu je vodio Cibonu, Prištinu, te reprezentacije BiH i Kosova.

OKK Sloboda je ove sezone na poziv postala član ABA 2 lige, ali u minulih devet kola ostvarila je sedam poraza i dvije pobjede, a u prvenstvu BiH ima tri pobjede i četiri poraza.

Mulaomerović će imati težak zadatak da ekipu digne iz letargije i zaustavi seriju od šest uzastopnih poraza.

Na klupi tuzlanskog tima pojavit će se u subotu u gostima kod Širokog, dok će u ABA 2 ligi debitirati u gostima, 4. prosinca, protiv Rogaške.

Kopirati
Drag cursor here to close