Zmajčeki pojačali Zmajeve

Mulaomerović i Kobić složni: BiH u Turskoj može do medalje

Sport / Košarka | 30. 11. 2016. u 11:57 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH bilježi konstantan rast rezultata, a da bi se kontinuitet mogao nastaviti na predstojećem Europskom prvenstvu u Turskoj, nagovijestio je dolazak dva nova imena iz Slovenije.

Ibrahim Mulaomerović iz Međiđe Donje kod Gradačca i Dino Kobić iz Zenice istovremeno su se našli na popisu juniorskih reprezentacija Slovenije i BiH, no za njih dileme nije bilo.

Košarkaši Zlatoroga bez puno razmišljanja rekli su 'da' pozivu izbornika Josipu Pandži i odabrali zemlju svog rođenja – Zmajčeki su službeno pojačali Zmajeve.

“Slovenci su mi nudili da igram za njihov juniorski tim, ništa više od toga. Razlozi iza moje odluke čisto su patriotski”, rekao je u razgovoru za Bljesak.info 214 centimetara visoki centar Mulaomerović, dodajući: Kontakta iz bh. Saveza već je bilo ljetos, a sada mi se svidio projekt pa donijeti odluku nije bilo teško.”

Stav 209 centimetara visokog Kobića koji igra sve pozicije osim playmakera, je sličan.

“Odlučio sam se za BiH prvenstveno iz tog razloga što sam tamo rođen i smatram da je za svoju državu prioritet i čast igrati. Bez obzira na ostale utjecaje, koji su mi davali mogućnost da igram za Sloveniju, odlučio sam se za BiH i tako će i biti”.



Kobića je prije svega impresionirao direktan stav naših košarkaških čelnika…

“Kada su došli ljudi iz saveza, najviše me je dojmilo to što su došli osobno razgovarati. U tom momentu shvatio sam ozbiljnost situacije, shvatio sam da im puno značim. Ovom prilikom mogu im uputiti samo riječi hvale za izvrsno odrađen posao. Vidim se u tom projektu, zato sam donio čvrstu odluku da igram za BiH.”

U Sloveniji im je dobro, Zlatorog Laško im, ističe Ibrahim, daje mogućnost da se nastave razvijati.

“Tu mi je odlično, imamo stvarno odlične uvjete. Povremeno ja i Dino dobijemo priliku zaigrati za seniore, jako sam zadovoljan”, rekao je za Bljesak.info centar koji je karijeru počeo u Zmaju iz Gradačca.

A Zlatorog je, ne zaboravimo, klub u kojem je stasao i Jusuf Nurkić…, a on je danas član Denver Nuggetsa. Poveznica je Ozren Selesković koji je otkrio Nurkića, kasnije i Mulaomerovića s kojim je pod bh. grb uskočio i veliki potencijal, Kobić.

“Moj najveći plan je unaprijediti svoju igru i poboljšati shvaćanje košarke. Moje najveća kvaliteta, po mom mišljenju, je to da sam timski igrač. Volim raditi za tim i stvarati atmosferu koja može odvesti do pobjede. Za sada sve ide po planu”, dodao je Dino.

Ambiciozni kakvi jesu, s nestrpljenjem očekuju juniorsko EP koje će se održati od 16. do 22. prosinca – BiH, čiju okosnicu čini zlatni kadetski tim s Musom, Čamparom i Sikirašom, u skupini C za protivnike će imati Litvu, Latviju i Izrael.

“Ne poznajem suigrače, upoznat ću ih tek na pripremama, ali znam da imamo kvalitetan tim i da možemo medalje…, mada, bit će teško”, rekao je Mulaomerović.

“Do medalje se naravno može, samo treba uložiti dosta napora i strpljenja kako bi se taj cilj ostvario. To ipak nisu bilo kakvi suigrači, to su prvaci Evrope, tako da je borba za medalju neosporna. Skupina nam je teška, al teški smo i mi”, zaključio je Kobić.

Okupljanje je zakazano za 1. prosinca, no 'Solovenci' će se timu priključiti tek 5. prosinca u Svetom Martinu na Muri, gdje će biti odigrani mečevi protiv Hrvatske (9. prosinca) u Slovenije (10. prosinca). 

Kopirati
Drag cursor here to close