rasizam i nacionalizam

Mulaomerović bijesan: "Vi ste sramota za Zadar"

Sport / Košarka | 22. 05. 2016. u 11:15 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U drugom susretu polufinala doigravanja Lige za prvaka košarkaši Zadra su na Višnjiku pobijedili Cibonu 73:70 i u seriji na dvije pobjede izjednačili na 1-1.

Odlučujuća, treća utakmica za ulazak u finale je 24. svibnja u Zagrebu.

Zadar je bio bolji veći dio utakmice i i Cibona je tek u samoj završnici uspjela smanjila zaostatak i došla u priliku izboriti produžetak.

Ipak, trener Cibone Damir Mulaomerović bio je ljut nakon utakmice zbog ponašanja domaćih navijača. Naime, prema njegovim riječima domaća publika skandirala je rasističke uvrede njegovom Amerikancu, te nacionalističke prema njemu.

"Ovo nema veze s pobjedom Zadra koja je zaslužena, ali da ja moram štiti igrače od navijača to nema smisla. Povici ''niger, niger'' su sramotni, uvijek se ponavlja isto u Zadru. To je sramota za vas i za cijeli grad," bjesnio je novi izbornik BiH, prenosi portal Index.hr.

''Vi ste novinari, ako od vas nitko nije čuo ''Mula Turčine, napuši se kur…'', ako vi ovo nazivate navijanjem, onda je to sramotno. Ne bavite se svojim poslom kako treba. Trebao sam pustiti utakmicu u Rijeci.''

Kopirati
Drag cursor here to close