Košarkaši do 20 godina

Mladi bh. košarkaši na EU-u: Neće biti lako

Sport / Košarka | 16. 07. 2016. u 13:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Bosne i Hercegovine za košarkaše do 20 godina danas počinje nastup na europskom prvenstvu B-divizije u grčkoj Chalkidi.

Mladi bh. košarkaši nastupit će u grupi D zajedno sa reprezentacijom Hrvatske, Bugarske, Slovačke i Rumunjske, a prvi meč igrat će danas u 17.45 sati protiv reprezentacije Slovačke.

Izbornik reprezentacije BiH Senad Muminović ranije je izjavio da je reprezentacija BiH obavila odlične pripreme, te da će ekipa dati sve od sebe da izbori plasman u A- diviziju.

''Ako nam se ukaže prilika za plasman u A-diviziju pokušat ćemo to ostvariti. Neće biti lako jer se na prvenstvu nalaze neke od renomiranih europskih košarkaških reprezentacija'', rekao je Muminović.

Muminović za ovo natjecanje neće imati na raspolaganju najbolji sastav, jer se nekolicina igrača iz opravdanih ili neopravdanih razloga nisu odazvali pozivu u reprezentaciju.

Danas će također nastupiti ženska reprezentacija BiH do 20 godina, koja se na Europskom prvenstvu u portugalskom Matosinhosu bori za opstanak u europskoj A-diviziji.

Izabranice izbornice Mare Lakić-Brčaninović svladale su selekciju Slovačke u prvom meču za plasman od 9. do 16. mjesta, a danas će u meču za plasman od 9. do 12. mjesta igrati protiv reprezentacije Portugala.

Košarkašice BiH očekuje težak zadatak s obzirom na to da su ih Portugalke u grupnoj fazi deklasirale rezultatom 94:67.

Kopirati
Drag cursor here to close