Još jedna potvrda kvalitete

Luka, Nikola, Jusuf, Bojan u glavnim ulogama

Luka, Jusuf i Nikola su imali više razloga za zadovoljstvo u odnosu na Bojana. Razlog leži u činjenici da su njegovi Jazzeri zapeli protiv Miamija. Pojedinačno, Dončić je tricom presudio Bostonu, Jokić blokadom Houstonu, dok je Nurkić bio vrlo dobar.
Sport / Košarka | 07. 11. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrlo lijepu noć imali su košarkaši s prostora bivše Jugoslavije na parketima NBA lige. Neki su imali više, neki manje sreće. Luka, Jusuf i Nikola su imali više razloga za zadovoljstvo u odnosu na Bojana. Razlog leži u činjenici da su njegovi Jazzeri zapeli protiv Miamija. Pojedinačno, Dončić je tricom presudio Bostonu, Jokić blokadom Houstonu, dok je Nurkić bio vrlo dobar protiv Lakersa.

LeBron James je još uvijek u autu, a kada njega nema na parketu Lakersi nisu Lakersi. Iskoristio je to Portland koji je slavio s 15 poena razlike u ovom duelu. Jusuf Nurkić je za 22 minute uspio postići 15 poena te je imao i dva skoka više za još jedan double - double.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica i Damian Lillard je bio bolji. Lakersima je ubacio 25 poena. Kako su Lakersi izgledali u ovom susretu potvrđuje podatak da niti jedan njihov igrač nije mogao ubaciti od 13 poena. Kompletna momčad je imala skromnih 34 posto šuta.

Utah Jazz Bojana Bogdanovića je izgubila drugu utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone. Bolji je bio Miami Heat (115:118), a hrvatski je reprezentativac u poraženom sastavu za gotovo 34 minute provedene na parketu (najviše u Utahu nakon Donovana Mitchella s 37 minuta), ubacio 15 koševa uz 4 dodavanja i 5 skokova, sve obrambenih.

Deset sekundi prije kraja Jimmy Butler je pogodio dva slobodna za plus tri. Donovan Mitchell je promašio tricu za produžetak. Tyler Herro je postigao 29 poena, ali je prvo ime utakmice bio Kyle Lowry s triple-doubleom od 20 poena, 12 skokova i 10 dodavanja.

Philadelphia 76ersi svladali su Chicago Bullse sa 114:105 uz čak 30 poena i 15 skokova Joela Embiida. Embiid je u jednom trenutku skoro šakom zakačio Lonza Balla koji je posljednji trenutak izbjegao možda i nokaut. Uz Embiida svakako treba spomenuti i Furkana Korkmaza koji je odradio odličan posao uz 25 poena. Bullsima nisu pomogla ni 32 Zacha LaVinea.

Dallas je na poluvremenu susreta protiv Bostona vodio na poluvremenu 17 razlike, ali je na kraju stvar morao spašavati a tko drugi nego Luka Dončić. Luka je 11 sekundi prije kraja kod rezultat 104:104 "stavio" tricu, jednu od pet u ovom duelu za pobjedu njegove momčadi. Slovenac je utakmicu zaključio s 33 poena. Njemu je sjajno parirao u ovom duelu Jayson Tatum koji vuče Boston ovih dana. Tatum je postigao 32 poena.

Još jedan košarkaš s prostora bivše Jugoslavije je bio junak večeri. To je Nikola Jokić. Njegovi Nuggetsi su branili 95:94, kada je Houston krenuo u jedan od posljednjih napada. Polaganje Je'Seana Tatea za pobjedu je blokirao upravo Nikola. Jokić je susret završio s 28 poena i 14 skokova, dok je kod Houstona u osmom porazu 18 ubacio Daniel Theis.

Rezultati:
Portland - LA Lakers 105:90
Dallas - Boston 107:104
Phoenix - Atlanta 121:117
Chicago - Philadelphia 105:114
Denver - Houston 95:94
Miami - Utah 118:115

Kopirati
Drag cursor here to close