EuroBasket 2021

Lojo: Kvalitetu moramo pokazati na terenu

Lojo ističe da je Rusija favorit, a da su njegove igračice kvalitetnije od košarkašica Estonije i Švicarske.
Sport / Košarka | 22. 07. 2019. u 14:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Goran Lojo Izbornik ženske košarkaške reprezentacije BiH

Izbornik ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo relativno je zadovoljan rezultatom žrijeba za europsko prvenstvo 2021. godine.

Reprezentacija BiH uvrštena je u skupinu C s reprezentacijom Rusije, Švicarske i Estonija. Lojo ističe da je Rusija favorit, a da su njegove igračice kvalitetnije od košarkašica Estonije i Švicarske.

''Rusija je osma reprezentacija Europe sa tek završenog EP-a u Srbiji i Latviji, te skor od 6:0 u prethodnim kvalifikacijama dovoljno govori o jačini protivnika. Što se tiče reprezentacija Estonije i Švicarske, "na papiru" smo kvalitetniji od te dvije reprezentacije, ali to moramo dokazati na terenu'' kazao je Lojo.

Smatra da će naš tim ovog puta izboriti put na europsku smotru košarke, priopćeno je iz KSBiH.

''U prošlim kvalifikacijama smo ostvarili skor od 4:2 i zbog koš-razlike se nismo plasirali na EuroBasket. Sada je promijenjen sistem natjecanja, te se brišu rezultati protiv posljednje plasirane ekipe, te će ukupno devet prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih izboriti plasman na EP 2021. Naš cilj je biti među tih 14 putnika na EuroBasket '',dodao je.

EuroBasket 2021 za žene se održava u Francuskoj i Španjolskoj.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2021. u Španjolskoj i Francuskoj nastupati u skupini C sa reprezentacijama Rusije, Švicarske i Estonije, odlučeno je današnjim žrijebom u Munchenu.

U kvalifikacijama sudjeluju 33 reprezentacije koje su podijeljene u devet skupina, šest sa po četiri i tri s po tri tima.

Raspored skupina:

A: Slovenija, Grčka, Island, Bugarska,

B: Švedska, Crna Gora, Izrael, 

C: Rusija, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Estonija

D: Italija, Češka Republika, Rumunija, Danska

E: Srbija, Turska, Litvanija, Albanija

F: Velika Britanija, Bjelorusija, Poljska,

G: Belgija, Ukranija, Portugal, Engleska

H: Mađarska, Slovačka, Holandija,

I: Latvija, Hrvatska, Njemačka, Sjeverna Makedonija

Devet pobjednika skupine i pet najboljih drugoplasiranih ekipa pridružit će se domaćinima Španjolskoj i Francuskoj na završnici prvenstva. Kvalifikacije se igraju u studenom 2019., studenom 2020. i veljači 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close