Ulična košarka

Livno: Košarkom za toleranciju

Turnir mladosti i sporta bit će popraćen i humanitarnim sadržajem.
Sport / Košarka | 18. 07. 2019. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Livno Novine / Košarkom za toleranciju

Turnir u uličnoj košarci pod nazivom ''Košarkom za toleranciju'' održat će se četvrtu godinu zaredom na Trgu u Livnu, u nedjelju 21. srpnja 2019. s početkom u 10 sati s ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti te promoviranja kulture mira.

Na turniru će sudjelovati košarkašice iz Livna i Drvara, a organizatori ovog su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje ''Uvažavanje'' i Ženski Košarkaški klub Livno, a sve se događa uz potporu Misije OESS-a u BiH.

Turnir mladosti i sporta bit će popraćen i humanitarnim sadržajem.

Naime, u nazočnosti pripadnika sve tri vjerske zajednice na području Livna (Županije), kolače, palačinke i ostala peciva svojim sugrađanima ponudit će Udruženje žena MIZ Livno, Marijanska Vinkovska mladež iz Livna, i članovi/ce Koalicije.

Simboličnom 'kupnjom' slastice, ubacivanjem donacije u za to pripremljene kutije, pomoći će se uređenje prilaza obiteljskoj kući obitelji Budić u Livnu (asfaltiranje i postavljanje rukohvata). Riječ je o sestri i bratu, Ani i Ivanu, koji boluju od multiple skleroze. Asfaltiranje pristupnog puta umnogome će olakšati samohranoj majci Blaženki izvoženje invalidskih kolica do ceste, kao i pristup vozilu hitne pomoći.

Košarkašice iz dva grada u HBŽ, Drvara i Livna, u kojima djeluju koalicije protiv mržnje, ''Drvar – grad razumijevanja'' i ''Uvažavanje'' sudjelovat će i na radionici ''Grafiti – od ulične umjetnosti do kaznenog djela'' koja će se u 14:30 održati u maloj Sali PTC Forum u Livnu.

Istoga dana, za drugu skupinu mladih iz Livna bit će upriličena radionica na temu ''Predrasude i izgradnja mira'' čiji početak je planiran u 16:30, također u PTC Forum.

Sve aktivnosti Koalicija ''Uvažavanje” realizirat će uz potporu Misije OESS-a u BiH TU Drvar.

Kopirati
Drag cursor here to close