NBA

Lillard: Suci su nam oteli pobjedu

Dali smo sve od sebe da bismo došli do pobjede na teškom gostovanju, a oni su nam je oteli", bijesan je bio najbolji igrač Trail Blazersa nakon utakmice u kojoj je postigao 42 koša.
Sport / Košarka | 08. 02. 2020. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Suci su nam oteli pobjedu", izjavio je najbolji igrač Portlanda Damian Lillard nakon poraza njegove momčadi 117-114 na gostovanju kod Utah Jazza, referirajući se na nedosuđeni koš u završnici utakmice, kad je Rudy Gobert blokirao loptu u silaznoj putanji pri vodstvu domaće momčadi 116-114.

"To je bila čista situacija. Tri suca su na terenu i nijedan nije to vidio. Koštali su nas pobjede. Borimo se za doigravanje i svaka nam je pobjeda važna. Dali smo sve od sebe da bismo došli do pobjede na teškom gostovanju, a oni su nam je oteli", bijesan je bio najbolji igrač Trail Blazersa nakon utakmice u kojoj je postigao 42 koša, uz šest skokova i šest asistencija.

"Cijelu utakmicu me udvajaju, nekad me čuvaju i trojica, potežu me, guraju i ja izvedem samo tri slobodna bacanja na utakmici. I onda još pogriješe u čistoj situaciji na kraju utakmice. I onda ne bismo trebali nešto reći o tome? Naravno da ćemo govoriti, jer su nas koštali pobjede", zaključio je Lillard, javlja Hina.

Pogrešku sudaca priznao je i Gobert.

"Ja sam napravio što sam mogao da ga zaustavim. Bila je silazna putanja, to se dobro vidi na snimci."

Nakon Gobertove blokade Bojan Bogdanović je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a Portland je dobio 7.5 sekundi za još jedan napad i produžetak. Caleb Swanigan je imao otvoren šut za tricu u desnom kutu, ali je promašio.

Video: Sažetak utakmice Utah Jazz - Portland Trail Blazers

Tako je Utah zaustavila niz od pet uzastopnih poraza, iako je domaća momčad na poluvremenu zaostajala 14 koševa i dopustila Trail Blazersima da im u prvom poluvremenu ubace 72 koša (58-72). "Jazzeri" su u trećoj četvrtini dopustili samo 17 koševa te ukupno 42 u drugom poluvremenu, kad je njihova obrana proradila.

Bojan Bogdanović je sa 27 koševa (šut 10/16, za tricu 2/6) bio najbolji strijelac Jazza. Mike Conley je završio sa 18 poena, po 16 su ubacili Donovan Mitchell i Rudy Gobert koji je tome dodao 14 skokova i jednu blokadu, koja je zasjenila veliki povratak njegove momčadi s ruba šestog uzastopnog poraza do pobjede.

Portland je uz Lillarda imao još samo trojicu s dvoznamenkastim učinkom: C. J. McCollum je ubacio 27 koševa, Gary Trent 16, a Mario Hezonja 11, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close