Pau Gasol

Legendarni Španjolac postavio Dražena i Tonija u idealnu petorku

Osim Dražena i Tonija, koji zauzimaju pozicije jedan i tri, Gasol je na beka šutera stavio Grka Nikosa Galisa, na krilnog centra Dirka Nowitzkog, a na peticu Arvydasa Sabonisa.
Sport / Košarka | 27. 07. 2022. u 21:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Jedan od najboljih svih vremena: Pau Gasol

Veliki Pau Gasol koji je u 58 utakmica na europskim prvenstvima natrpao protivničke koševe s 1183 poena, gušta u igračkoj mirovini.

Inače, stariji od braće Gasol ugrabio medalju na Euru na svakom od sedam nastupa.

Stoga je i zanimljivo čuti što takva košarkaška veličina ima za reći kada priča o najboljim europskim košarkašima. Preciznije, Gasol je za Fibu posložio svoju idealnu petorku Eurobasketa, a u koju je uvrstio dvojicu hrvatskih majstora – Dražena Petrovića i Tonija Kukoča.

Osim njih dvojice, koji zauzimaju pozicije jedan i tri, Gasol je na beka šutera stavio Grka Nikosa Galisa, na krilnog centra Dirka Nowitzkog, a na peticu Arvydasa Sabonisa.

"Ako razmišljate o ponajboljoj 'jedinici' u povijesti, onda morate ići s Draženom Petrovićem. Nažalost nismo mogli uživati do kraja u njegovoj igri zbor rane smrti i tragične nesreće. Dražen je bio poseban, poput Luke Dončića i kada razmišljate o najboljima onda morate misliti na igrače koji su to radili dugo vremena", rekao je Gasol o Draženu.

A izbor Kukoča je ovako prokomentirao:

"Još jedan težak izbor, ali išao bi s Tonijem. Bio je jedan od glavnih igrača koji su me inspirirali dok sam odrastao. Utjecao je na igru izvana sa svojom visinom i vještinama, tako da je Toni na trojci".

Kopirati
Drag cursor here to close