Nezaustavljivi četverostruki MVP

LeBron James u 21. sezoni i dalje ispisuje rekorde

Kao vino, što stariji to bolji reklo bi se. LeBron James je jedan od rijetkih koji u poznim godinama i dalje igra sjajno, a još ih je manje koji su dočekali 21. sezonu u najprestižnijoj svjetskoj ligi.
Sport / Košarka | 01. 03. 2024. u 12:07 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednocifren je broj takvih igrača. 21. sezonu pored LeBrona, igrali su samo: Vince Carter, Dirk Nowitzki, Robert Parish, Kevin Garnett, Kevin Willis. "King" je šesti igrač koji je to uspio.

Što je ono što ga izdvaja od ostalih, osim toga što je četverostruki MVP lige, isto toliko puta NBA prvak, a ujedno i jednako toliko najkorisniji igrač finala? Broj postignutih koševa u 21. sezoni karijere. To je faktor koji izdvaja Jamesa od ovih ostalih košarkaških legendi.

I ne, nije to činjenica da LeBron ima više postignutih poena od svakog od njih pojedinačno. LeBron James je u svojoj 21. sezoni već sada postigao više negoli ova petorka zajedno u cijeloj sezoni. Igrač Los Angeles Lakersa, nakon još jedne briljantne partije sinoć protiv Washingtona gdje je ubacio 31 poen, trenutno u ovoj sezoni 2023./24. broji 1339 poena.

Carter (562), Nowitzki (373), Parish (161), Garnett (122) i Willis (12) zajedno, u 21. sezoni koju su igrali, imaju 1230 poena. Dokaz je ovo koji apsolutno opravdava svakog čovjeka koji LeBrona smatra najvećim u povijesti. Igrač koji preko 20 godina igra na najvišem nivou, koji je trag ostavio u brojnim klubovima.

Uz to, "King" je sinoć došao do brojke 39,991 poena u karijeri. Samo mu devet fali do okruglih 40 tisuća. Nešto što nitko nikada nije ostvario. Ostavio je iza sebe imena poput Kareem Abdul-Jabbara, Karl Malonea, Kobe Bryanta i Michaela Jordana. Od aktivnih igrača, prvi iza njega je Kevin Durant koji je na nešto više od 28 tisuća, a iza njega idu i Harden (25,600), Westbrook (25,092) i Curry (23,198).

Prilično je izvjesno da niti jedan od ovih igrača neće uspjeti "skinuti“ LeBrona s vječne liste, a pitanje je hoće li se uopće ikada pojaviti netko kome bi to pošlo za rukom.

LeBron James nije samo sportska ikona zbog svojih izvanrednih rezultata na terenu; on također predstavlja uzor za profesionalizam, predanost i kontinuirani rad. Njegova sposobnost da održi visoku razinu izvedbe kroz dvadeset i jednu sezonu govori o njegovoj posvećenosti fizičkoj pripremi, mentalnoj snazi i ljubavi prema igri.

Osim toga, LeBron je pokazao nevjerojatnu prilagodljivost i liderstvo, predvodeći svoje ekipe do uspjeha i inspirirajući suigrače svojim primjerom. Njegova uloga izvan terena, kao zagovornika društvenih promjena i podrške zajednicama diljem svijeta, dodatno ističe njegovu veličinu kao sportaša i ljudske figure.

Kao vino, što stariji to bolji reklo bi se. LeBron James je jedan od rijetkih koji u poznim godinama i dalje igra sjajno, a još ih je manje koji su dočekali 21. sezonu u najprestižnijoj svjetskoj ligi.

Sve ove karakteristike čine LeBrona Jamesa ne samo jednim od najvećih košarkaša svih vremena, već i nezaboravnim simbolom sportskog naslijeđa.

Usporedba između LeBrona Jamesa i Michaela Jordana često je tema strastvenih rasprava među ljubiteljima košarke diljem svijeta. Dok su obojica ostavili neizbrisiv trag u povijesti NBA lige, postoji nešto o LeBronovoj izuzetnoj dugovječnosti, konstantnoj dominaciji i svestranosti koja ga čini iznimno relevantnim u raspravama o najvećem svih vremena.

Michael Jordan, legendarni "Air Jordan", bio je neosporni vladar košarke tijekom svoje ere, s impresivnom karijerom obilježenom rekordima, šest NBA naslova i pet MVP titula.

No, LeBron James nije samo nastavio tu tradiciju izvrsnosti; on je proširio granice onoga što se smatra mogućim u svijetu košarke. Njegova sposobnost da se prilagodi različitim ekipama, pozicijama i ulogama, te da ostane na vrhunskoj razini izvedbe kroz dva desetljeća, čini ga jedinstvenim.

S druge strane, Jordanova legendarna karijera i neosporan utjecaj na popularizaciju košarke te stvaranje globalnog brenda čine ga nezaboravnim. Međutim, s obzirom na sve što su obojica postigli, argumentirano je da se LeBron James i Michael Jordan izdvajaju na tronu kao dva najveća košarkaša svih vremena, svaki s jedinstvenim doprinosom i nasljeđem koje će zauvijek ostati neprocjenjivo.

LeBron James i Michael Jordan, iako jedinstveni po svojim stilovima igre i kontekstu u kojem su igrali, dijele nekoliko ključnih karakteristika koje ih čine nezaboravnim. Obojica su pokazali nevjerojatnu sposobnost da preuzmu kontrolu nad utakmicama u ključnim trenucima, što ih je često stavljalo u istu rečenicu kao "najveći igrači svih vremena".

Njihova nepokolebljiva želja za pobjedom, strast prema igri i legendarna izvedba u najvećim trenucima donose im poštovanje i divljenje ne samo od strane košarkaških navijača, već i od strane sportske zajednice u cjelini. Dok se rasprave o tome tko je najbolji nastavljaju, LeBron James i Michael Jordan ostaju dva simbola izuzetnosti i inspiracije za generacije koje dolaze.

Kopirati
Drag cursor here to close