Četiri grupe

Košarkašice BiH u četvrtom 'šeširu' u ždrijebu grupa za Eurobasket

Europsko prvenstvo za košarkašice bit će održano od 17. do 27. lipnja ove godine. Grupna faza, osmina finala i četvrtfinale igrat će se u Strassbourgu i Valenciji, a završna faza u Valenciji.
Sport / Košarka | 03. 03. 2021. u 13:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uvrštena je u četvrti "šešir" za žrijeb grupa za Europsko prvenstvo u Francuskoj i Španjolskoj, koji će biti održan 8. ožujka u Valenciji.

Šesnaest ekipa sudionica EP-a svrstano je u četiri jakosne grupe shodno učinku na prošlom Eurobasketu 2019. i kvalifikacijama za ovogodišnje EP.

U četvrtom šeširu, zajedno sa BiH su selekcije Slovačke, Hrvatske i Grčke, s kojima reprezentacija BiH neće moći biti u istoj grupi.

Nosioci grupa su Španjolska, Francuska, Srbija i Belgija, u drugom "šeširu" su Švedska, Rusija, Slovenija i Italija, a u trećem "šeširu" Bjelorusija, Češka, Crna Gora i Turska.

Europsko prvenstvo za košarkašice bit će održano od 17. do 27. lipnja  ove godine. Grupna faza, osmina finala i četvrtfinale igrat će se u Strassbourgu i Valenciji, a završna faza u Valenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close