Liga 10

Košarkaši Zrinjskog žele pobjedom otvoriti prvenstvo

Sport / Košarka | 20. 10. 2016. u 12:15 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Zrinjskog svoju kampanju u Ligi 10 otvaraju ove subote domaćom utakmicom s Leotarom. 

Trener Hrvoje Vlašić ne očekuje jednostavnu utakmicu, ali ističe da se njegovi igrači moraju postaviti kao favoriti. 

"Leotar nije nimalo za podcijeniti. To je momčad koja je dugo na okupu, sastavljena većinom od domaćih igrača, mogu biti opasni ukoliko im se ostavi prostora”, istaknuo je pa podcrtao: “Igramo kući, moramo se na taj način i postaviti, želimo pobjedom otvoriti prvenstvo. Neće nam biti nimalo lako i mislim da ćemo se morati dobro potruditi da bi ostvarili uspjeh."

Pripreme su odrađene s neznatno promijenjenim timom pojačanim bivšim igračem Mladosti Draškom Kneževićem te Amerikancem Torrionom Brummittom.

"Nakon dugih priprema jedva čekamo početak sezone. Imali smo deset utakmica, bilo je i dobrih i manje dobrih stvari. Ove utakmice su nam poslužile kako bi napravili korekciju loših stvari i da vidimo koliko spremni ulazimo u prvenstvo", kazao je Vlašić koji već sada ima razloga za brigu. 

Brine ga ozljeda kapetana Vedrana Princa koji bi se na parket trebao vratiti za desetak dana. 

"Malo nas je poremetila ozljeda Princa, on je sigurno stožerni igrač oko kojega se sve vrti. To je igrač koji ima ogromno iskustvo, jednu kvalitetu koja se ne može sresti svaki dan na ovim prostorima. To nas je poremetilo, pa smo morali dosta toga mijenjati, adaptirati se", rekao je trener. 

Knežević, Begić, Zovko

Igrač koji bi trebao mijenjati ozlijeđenog Princa, playmaker Draško Knežević, optimističan je uoči otvaranja sezone.

"Mislim da smo odradili dobre pripreme i da će nam se trud isplatiti. Prva utakmice je protiv Leotara koji je nezgodan protivnik, prošle su sezone igrali Ligu za prvaka. Nadam se da ćemo dobrom igrom doći do pobjede”, poručio je. 

Njegvo mišljenje dijeli i Ivan Begić koji je naglasio kako očekuje rezultatski iskorak. 

"Cilj nam je izboriti Ligu prvaka, imamo kvalitetnu ekipu i mislim da je to realno", rekao je.

Mateo Zovko jedan od mlađih igrača od kojih se puno očekuje...

"Dosada je sve uredu, ekipa me odlično prihvatila. Puno mi je lakše igrati uz iskusne igrače koji igraju niz godina. Daju mi savjeti i to mi puno znači", rekao je Zovko. 

Duel Zrinjski - Leotar igra se u subotu u 20 sati u dvorani Bijeli Brijeg. 

Kopirati
Drag cursor here to close