Košarkaško prvenstvo

Kaos odmah na startu: Iz Bosne slagali da imaju koronu kako ne bi igrali?!

Nakon prilično neizvjesnih nekoliko tjedana i mjeseci, startalo je košarkaško prvenstvo BiH, ali, dakako, u krnjem sastavu.
Sport / Košarka | 04. 10. 2020. u 09:09 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naime, Igokea se plasirala u Fibinu Ligu prvaka, a kako igra i ABA ligu, prvi dio prvenstva neće igrati, pa je stoga Zrinjski bio slobodan u ovom kolu.

 No, nije se odigrala ni utakmica Mladosti i Bosne. Sarajevska Bosna tjednima je bila na rubu 'gašenja', a onda je 'skucala' neki novac, skupila ekipu, da jednostavno ne bi otputovala u Mrkonjić Grad.

 Bosna je tražila odgodu prvog kola jer, navodno, imaju zaraženih igrača, dok u Mladosti smatraju da je sve to samo laž.

 Prema riječima sportskog direktora Mladosti Miladina Rmuša utakmica je odgođena uz dozvolu povjerenika natjecanja Nadira Koredžije, premda to Upravni odbor to nije dozvolio.

 ''Košarkaški savez BiH radi samo u korist Bosne Royal, a na štetu svih ostalih klubova koji pošteno rade i plaćaju igrače. Savezu je bitno da sačuva klub iz Sarajeva dok smo im mi svi ostali nebitni osim kada treba platiti kotizaciju ili uplatiti kaznu. Utakmica je zakazana za 19 sati, a oni su nam javili u 11 da neće doći. Navodno, noć prije im je stigao igrač iz Srbije koji je imao blage simptome virusa korona, odnosno temperaturu, pa će morati da ga testiraju kao i sve ostale igrače pa bi mogli igrati tek u srijedu. Nismo htjeli da odgodimo susret pa kada su sve iscrpili onda su izmislili navodnu bolest zajedno s glavnim tajnikom Amerom Čolanom koji tvrdi da je to odluka Upravnog odbora, iako predstavnici KS RS u KS BiH tvrde da nisu glasali za to'', rekao je Rmuš za Glas Srpske.

 Samo dan prije utakmice Bosna Royal nije imala registriranih igrača u Savezu iako je rok za to istekao u srijedu.

 ''Mladost ovu utakmicu smatra odigranom jer prema propozicijama natjecanja nije moguće odgoditi meč 48 sati prije početka i smatramo je dobivenom 20:0, tako da nećemo igrati ako oni budu dolazili. Nismo se dogovorili u vezi sa odgodom i Savez tu ne može ništa. Ne želimo nekome da dajemo dodatno vrijeme za uigravanje'', kazao je Rmuš.

 Od ovih utakmica koje su se uspjele odigrati izdvajamo pobjedu Širokog nad Čelikom, te pobjedu Slobode u Banja Luci.

Rezultati prvog kola

Spars – Leotar 85:83

Široki – Čelik 70:59

Borac – Sloboda 70:82

Čapljina – Kakanj (nedjelja, 18 sati)

Mladost – Bosna (odgođeno)

Zrinjski slobodan

Kopirati
Drag cursor here to close