Široki Brijeg osigurao play off

Jusup: Kada podignemo intenzitet u obrani, pobjeđujemo

Širokobriježane je do pobjede predvodio Luka Božić s 26 koševa (devet skokova i šest asistencija). Odličan je bio i Amerikanac Dontay Caruthers s 21 košem (po šest skokova i asistencija)...
Sport / Košarka | 25. 03. 2022. u 01:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije večeri nakon poraza od MZT-a, košarkaši Širokog Brijega su savladali petoplasiranu momčad Lige Srbije Vojvodinu 93:69, te tako osigurali plasman u doigravanje najboljih osam ABA Lige 2.

Za razliku od susreta protiv makedonskog sastava, ovaj put Široki Brijeg je od početka do kraja iskontrolirao utakmicu. Nakon prvih deset minuta domaći sastav je imao devet poena prednosti (28:19), nakon čega su gosti iz Novog Sada zaprijeti. Poenima Zarića su stigli na -1, ali onda opet došao period dobre igre Širokog Brijega. Caruthers je vodio glavnu riječ, ubacio je sedam poena, Čolak je dodao tricu, na poluvremenu je bilo ugodnih 13 poena prednosti za Jusupa i njegovu momčad.

Na kraju se pokazalo kako je upravo da druga četvrtina bila presudna za krajnjih iskod. Niti jednom u nastavku gosti nisu mogli nešto napraviti.

Širokobriježane je do pobjede predvodio Luka Božić s 26 koševa (devet skokova i šest asistencija). Odličan je bio i Amerikanac Dontay Caruthers s 21 košem (po šest skokova i asistencija), a vrlo dobre igre pružili su i Mate Vucić s 15 koševa (14 skokova) te kapetan Josip Bilinovac s 12 koševa (pet asistencija).

Kod gostiju najraspoloženiji je bio Uroš Banjac s 18 koševa (šest skokova), a Nemanja Popović je ugradio 14 poena (sedam skokova). Momčadski gledajući, Široki Brijeg je imao deset skokova više (42-32), pogodili su 11 trica, baš kao i gosti, ali su promašili sedam manje. Široki u posljednjem 13. kolu očekuje dvoboj s Podgoricom, a ta utakmice predviđena je za subotu u 19 sati. Širokobriježani će eventualnom novom pobjedom nastojati izboriti što bolji plasman na ljestvici uoči doigravanja.

Video: Post-game press conference
Kopirati
Drag cursor here to close