U20 EP

Jusuf Nurkić nosi BiH u A diviziju, Domagoj Bošnjak u borbi za medalju

Sport / Košarka | 19. 07. 2014. u 08:29 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Ukrajine igra polufinalni susret Europskog prvenstva B-divizije za igrače do 20 godine, koje se održava u Sarajevu.

Izabranici Alena Abaza natjecanje po grupama završili su s maksimalnih šest pobjeda i s prvog mjesta u grupi izborili sudjelovanje u polufinalu. Večerašnjom pobjedom bi, osim plasmana u finale, izborili i sudjelovanje u A-diviziji iduće sezone, s obzirom na to da će se u elitni rang plasirati tri najbolje ekipe s ovog prvenstva.

Najvažnija utakmica sezone za ovu generaciju igrača bit će odigrana večeras u dvorani na Ilidži u 20 sati.

Mladi bh. košarkaši, predvođeni NBA igračem Jusufom Nurkićem, koji predvodi prvenstvo u brojnim statističkim kategorijama, u grupnoj fazi ostvarili su pobjede nad reprezentacijama Belgije (71:50), Cipra (104:56), Rumunjske (96:40), Estonije (95:57), Portugala (73:64) i Luksemburga (99:52).

Istovremeno, na Kreti se igra Europsko prvenstvo A divizije za mlade košarkaše. Hrvatska večeras igra polufinalni susret sa Španjolskom, a drugi polufinalni par čine Srbija i Turska. U hrvatskoj reprezentaciji igra i član Širokog Domagoj Bošnjak koji je u četvrtfinalu Grčkoj ubacio devet koševa.
Kopirati
Drag cursor here to close