liga mladih

Juniori Sparsa deklasirali Igokeu i Široki, dominacija Livanjki

Sport / Košarka | 21. 06. 2015. u 14:11 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniori Omladinskog košarkaškog kluba Spars iz Sarajeva u današnjem finalu Lige mladih za košarkaše do 18 godina deklasirali su ekipu Igokee rezultatom 105:39.

Sparsi su na taj način potvrdili dominaciju u omladinskim košarkaškim kategorijama BiH, nakon što su titule prvaka prethodno osvojili kadeti, koji su bili bolji od Partizana sa 78:49, te pioniri koji su savladali ekipu Rookia rezultatom 73:49.

U juniorskom finalu Sparse je do pobjede predvodio bh. reprezentativac Edin Atić s 23 poena, devet skokova i pet asistencija, Alija Pirić je dodao 18 poena, a Fahrudin Manjgafić 15 poena osam skokova i tri asistencije.

U timu Igokee najefikasniji je bio Žarko Rajković s devet poena, a Saša Kelečević je postigao sedam poena, tri skoka i dvije asistencije.

Sparsi su u polufinalu jednako uvjerljivi bili protiv Širokog kojeg su pobijedili s 92:56.

U ženskim kategorijama Lige mladih dominirala je ekipa Livna, koja je osvojila titule u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Juniorke Livna u finalu su savladale sarajevski Play Off Happy sa 60:39, dok su kadetkinje bile bolje od Trebinja 03 s 55:39.

Kopirati
Drag cursor here to close