Prvi rival Izrael

Juniori danas otvaraju svoju kampanju na Eurobasketu

Sport / Košarka | 16. 12. 2016. u 09:41 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorska košarkaška reprezentacija danas će utakmicom protiv Izraela započeti nastup na Europskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Od generacije koja je osvojila europsko kadetsko prvenstvo i zlato na olimpijadi mladih u Gruziji, javnost u BiH očekuje mnogo, a toga je svjestan i izbornik Josip Pandža.

“Znamo da se od nas očekuje puno, imamo kvalitetu za dobar rezultat, ali ne želimo previše obećanja. Skupina je teška, protivnici su kvalitetne reprezentacije i sigurno je da će biti teško, a prvi cilj nam je da prođemo skupinu”, izjavio je Pandža.

Bosna i Hercegovina će na prvenstvu Europe nastupiti u skupini C, zajedno s Litvom, Latvijom i Izraelom, a prvi meč igrat će danas u 12 sati rotiv vršnjaka iz Izraela.

“Protivnici su teški, Litva i Latvija imaju odlične omladinske selekcije, a mi u ovom trenutku razmišljamo samo o Izraelu protiv kojeg igramo prvi i vjerovatno najvažniji meč. To je šuterska ekipa koja po utakmici šutira i po 30 trica. Probat ćemo nametnuti naš ritam, spriječiti njihove trice iz tranzicije i ostvariti dobar rezultat na otvaranju Europskog prvenstva”, dodao je Pandža.

Dodaje da bi neuspjeh za ovu generaciju talentovanih bh. košarkaša bio neprolazak skupine.

“Smatrao bih neuspjehom da ne prođemo skupinu. Iako je teška, mislim da svi želimo i imamo kvalitetu i znanja zauzeti jednu od prve dvije pozicije”, zaključio je Pandža.

Pandža će na raspolaganju 11 košarkaša, s obzirom da se na pripremnoj utakmici protiv Turske ozlijedio Njegoš Sikiraš.

Kopirati
Drag cursor here to close