Eurobasket

Juniori bolji od Finske, sutra protiv Španjolaca za plasman na SP

Sport / Košarka | 21. 12. 2016. u 15:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Finsku 95:72 u susretu za plasman od 5. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu u turskom Samsunu.

Finci su se nosili s bh. košarkašima samo u prvoj četvrtini koja je pripala BiH rezultatom 22:19, a izabranici Josipa Pandže u drugom periodu utakmice  igrali su mnogo bolje od protivnika i na poluvrijeme otišli s 14 poena prednosti (45:31).

Dobra igra BiH nastavljena je i u trećoj četvrtini u kojoj su bh. košarkaši bez većih problema održavali stečenu prednost, a rezultat na semaforu prije početka zadnjih deset minuta utakmice iznosio je 67:51 u korist BiH.

Zadnji period utakmice nije donio promjenu u omjeru snaga na terenu, a Pandžini košarkaši nisu imali problema privesti utakmicu kraju i upisati novu pobjedu na Europskom prvenstvu. Tri minute do kraja meča BiH je vodila rezultatom 87:65 i tada je pitanje pobjednika već bilo riješeno.

Najviše je za pobjedu dao Džanan Musa koji je ubacio 28 koševa. 

BiH će za konačno peto mjesto i plasman na SP iduće godine sutra u 14.15 sati igrati protiv Španjolske, koja je danas savladala Rusiju sa 70:55.

Kopirati
Drag cursor here to close