NBA

James Harden najbolji igrač sezone

Druga dva finalista bili su LeBron James (Cleveland) i Anthony Davis (New Orleans).
Sport / Košarka | 26. 06. 2018. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda Houston Rocketsa James Harden proglašen je u ponedjeljak najboljim igračem sezone NBA unatoč tome što je njegova momčad poražena u finalu Zapadne konferencije od Golden Statea.

Harden, najbolji strijelac regularnog dijela sezone (prosječno 30,4 koševa po utakmici), bio je i najveći favorit za ovu titulu koja je prošle sezone pripala igraču Oklahoma City Thundera Russellu Westbrooku.

Druga dva finalista bili su LeBron James (Cleveland) i Anthony Davis (New Orleans), javlja Hina.

James Harden i Houston su regularni dio sezone završili kao vodeća momčad Zapadne konferencije, ali su ih u doigravanju sa 4-3 u seriji zaustavili Golden State Warriorsi.

Warriors su onda u finalu lako svladali Cleveland Cavalierse, no unatoč tome što su osvojili treći naslov u četiri godine njihovi igrači nisu osvojili ni jednu od nagrada koje su se dodijeljivale najboljima na svečanosti u ponedjeljak navečer u Los Angelesu.

Australac Ben Simmons, igrač Philadelhia 76ersa, proglašen je najboljim rookiejem ispred Donovana Mitchella (Utah) i Jaysona Tatuma (Boston).

Francuz Rudy Gobert (Utah) je najbolji obrambeni igrač u NBA ispred Anthonyja Davisa i Joela Embiida (Philadelphia 76ers), javlja Hina.

Titula najboljeg trenera pripala je Johnu Caseyu koji je dobio otkaz u Toronto Raptorsima nakon poraza u drugom krugu doigravanja Istočne konferencije od Clevelanda (4-0). Prije toga je s Raptorsima ostvario najbolju sezonu sa 59 pobjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close