Još jedan u nizu

I Medvedenko po puškom brani Ukrajinu

"Osjećam da moram biti u Ukrajini i pomoći svojoj zemlji, svojoj naciji. Moramo biti jaki.Organizirali smo samoobranu u našoj četvrti u Kijevu", kaže Medvedenko
Sport / Košarka | 24. 05. 2022. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nije ostavio neki trag, Stanislav Slava Medvedenko ima dva prstena koja je osvojio sa Los Angeles Lakersima. U vrijeme kada su glavne zvijezde bile Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Derek Fisher, Ron Harper, Robert Horry, Horace Grant. U takvom društvu, Slava je uglavnom imao minutažu na kapaljku, ali je bio dva puta prvak. Slava je Ukrajinac i danas je daleko od svojih slavnih dana, danas je on pod puškom, brani svoju zemlju.

U razgovoru za The Athletic ovaj nekadašnji krilni centar prepričao je kako je jedne noći svjedočio pokušaju ruskih snaga da projektilima unište ukrajinski radarski sustav.

"Možete li zamisliti? Sjedite na kontrolnoj točki i vidite veliku usr*** raketu kako leti iznad vas? Ali, kad ste u toj priči, nemate vremena za strah. Osjećam da moram biti u Ukrajini i pomoći svojoj zemlji, svojoj naciji. Moramo biti jaki.Organizirali smo samoobranu u našoj četvrti u Kijevu. Neki ljudi rade na logistici, drugi brinu o javnom redu na ulicama. Ja patroliram gradom, dok moja supruga radi u komunikacijskom centru. Mislim da je to jako važno jer smo preuzeli ulogu policije. Naš zadatak je minimizirati pljačku, a istovremeno tražimo diverzante koje imamo pravo pritvoriti i predati ukrajinskom osiguranju. Dok čuvamo ulice našeg grada, život je vrlo miran" zaključio je Medvedenko, pozvavši bivšeg suigrača Shaquillea O'Neala da dođe u Kijev i tako podrži napore Ukrajinaca u obrani zemlje. Ukrajinac je u šest sezona u dresu Lakersa odigrao 249 utakmica, s prosjekom od 5,4 poena i 2,9 skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close