Pobjeda nad Mađarskom

Hrvatska ostala u igri za košarkaško SP, Slovenija ispala iz svih kombinacija

Za razliku od Hrvatske, europski prvaci Slovenci, uvjerljivim porazom na gostovanju kod Ukrajine 82:54, ostali su bez matematičkih šansi za plasman na SP u Kini.
Sport / Košarka | 29. 11. 2018. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je u igri za plasman na Svjetsko prvenstvu 2019. godine u Kini nakon što je u Osijeku u susretu skupine J europskih kvalifikacija pobijedila Mađarsku 74:69. 

Hrvatska je ponovno odigrala utakmicu s puno padova u igri. U prvoj četvrtini hrvatski košarkaši imali su 15 poena prednost (20:5), no već u sljedećoj četvrtini tu su prednost prokockali, i čak dopustili Mađarima da povedu (27:28). 

Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Hrvatske 44:38, a momčad Držena Anzulovića krajem treće četvrtine ponovno je pobjegla na osjetniju razliku (60:46). 

No, Mađari se nisu predavali te su 19 sekundi prije kraja došli na minus tri (72:69). Ipak, Domagoj Bošnjak ubačajima s crte slobodnih bacanja potvrdio je pobjedu Hrvatske. 

Miro Bilan s 22 poena i 14 skokova bio je najbolji u hrvatskim redovima, dok je kod Mađarske Zoltan Perl ubacio 20 poena. 

Ljestvicu skupine J prevodi Litva s maksimalnih osam pobjeda, slijede Italija (6-2), Poljska (4-4), Hrvatska (4-5), Mađarska (4-5) i Nizozemska (3-5). Prve tri reprezentacije osigurat će nastup na Svjetskom prvenstvu. 

Za razliku od Hrvatske, europski prvaci Slovenci, uvjerljivim porazom na gostovanju kod Ukrajine 82:54, ostali su bez matematičkih šansi za plasman na SP u Kini. 

U ostalim susretima skupine I Turska je na svom parketu svladala Španjolsku 71:67, a važnu pobjedu upisala je reprezentacija Crne Gore, koja je u gostima nadigrala Latviju 84:75. 

Turska i Španjolska imaju po 7 pobjeda i 2 poraza, i najizgledniji su putnici u Kinu iz te skupine. Za treće mjesto borit će se Crna Gora, Latvija i Ukrajina. Sve tri reprezentacije imaju identičan omjer pobjeda i poraza 5-4, dok je Slovenija s 2 pobjede i 7 poraza bez ikakvih šansi.

Kopirati
Drag cursor here to close