Split

Hrvatska izgubila od Njemačke i ostala bez OI

Hrvatsku je predvodio sjajni Bojan Bogdanović sa 38 koševa, no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Mario Hezonja je dodao 14, a Željko Šalić i Antonio Jordano po šest koševa.
Sport / Košarka | 03. 07. 2021. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman na olimpijske igre u Tokiju nakon što je u polufinalu kvalifikacijskog turnira za OI kojem je domaćin Split, izgubila od Njemačke sa 76-86.

Hrvatska neće ići na svoje pete olimpijske igre, a Njemačka će svoju priliku tražiti u nedjelju u finalu protiv Brazila kojeg vodi Aco Petrović.

Hrvatskoj nije pomogla niti fantastična predstava Bojana Bogdanović s 38 koševa.

Nakon uvjerljivog poraza od Brazila i teško izborene pobjede protiv Tunisa, Hrvatska protiv Njemačke nije imala pravo na još jedan pogrešan korak. Samo je pobjeda ostavljala nadu za plasman na OI, dok je poraz značio i kraj. Na koncu su odabranici Veljka Mršića izgubili sa 10 razlike, premda su osam minuta prije kraja imali 10 koševa viška.

Hrvatsku je predvodio sjajni Bojan Bogdanović s 38 koševa no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Mario Hezonja je dodao 14 koševa, a Željko Šalić i Antonio Jordano po šest koševa.

Kod suparnika Njemaca najefikasniji su bili Maodo Lo sa 29 koševa i osam asistencija, Joshiko Saibou sa 13 i Andreas Obst sa 11 koševa.

Kopirati
Drag cursor here to close