Košarkaška nada

Hrvat prihvatio 'ponudu iz snova'

"Uzbuđen sam što mogu reći da sam prihvatio stipendiju i da ću tamo igrati sljedeće sezone. Go Big Blue!", napisao je Ivišić.
Sport / Košarka | 01. 08. 2023. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talentirani 2,19 centimetara visoki centar Zvonimir Ivišić jutros je na društvenim mrežama podjelio radosnu vijest - od jeseni će nastupati na jednom od najprestižnijih Sveučilišta Kentucky.

Dobio sam ponudu trenera Johna Caliparija za stipendiju da pohađam Sveučilište Kentucky, napisao je Ivišić.

"Uzbuđen sam što mogu reći da sam prihvatio stipendiju i da ću tamo igrati sljedeće sezone. Go Big Blue!", prenose Sportske novosti

Zvonimir je s bratom blizancem Tomislavom sredinom 2020. godine prešao iz redova Šibenke u crnogorski SC Derby (Studentski centar Podgorica) a prošle je sezone u 33 utakmice imao prosjek od 7,1 poena, 5,2 skoka i 1,3 blokade za samo 14,5 minuta po utakmici.

Po završetku sezone briljirao je i na EuroBasketu za igrače do 20 godina s prosjekom od 11,4 poena, 5,3 skokova i 3,4 blokade u samo 19,4 minute.

Sada dolazi u sredinu koja drži rekord za najveći broj odabira na NBA draftu (128), a tri Wildcatsa su odabrana kao prvi izbor među kojima su čak dva centra - Anthony Davis i Karl Anthony Towns - obojica trenirali pod Caliparija koji slovi za jednog od najboljih sveučilišnih trenera u Americi, a na klupi Kentuckyja sjedi već 13 godina.

Plan je da se i Zvonimir prijavi iduće godine na NBA draft nakon što je prošle i ove sezone povukao prijavu. Sve u svemu, budućnost izgleda savršeno za Zvonimira, ali i za Hrvatsku.

Kopirati
Drag cursor here to close