Novo vodstvo i nova ekipa

HKK Zrinjski kreće ispočetka: Treniraju u 6 ujutro i žele ostati u ligi

Iako je u jednom trenutku praktično prestao postojati HKK Zrinjski izabrao je novo vodstvo i sastavio seniorsku momčad koja će se natjecati u prvenstvu BiH.
Sport / Košarka | 05. 10. 2022. u 12:06 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju prošle sezone, koju je jedva priveo kraju, HKK Zrinjski u jednom trenutku prestao je praktično postojati. Skupština je raspuštena i razriješena stara uprava, a tek sredinom rujna izabrano je novo vodstvo i klub je nastavio funkcionirati.

Formirana je nova skupština, izabran novi upravni odbor i novi nadzdorni odbor. Na čelo sedmeročlane uprave kluba izabran je Slavko Cvjetković, dugogodišnji košarkaški radnik koji je, kako sam kaže, u košarci više od 50 godina, što kao igrač ili djelatnik.

"Ne bih rekao da je klub prestao postojati, ali bila je ta pauza od nekih mjesec dana kada se nije znalo kako i gdje nastaviti dalje. Nakon 15. kolovoza ponovno smo odlučili pokrenuti funkcioniranje i s novim ljudima, uz neke stare, nastavili smo rad kluba, sastavili roster i čekamo novu sezonu", kaže novi predsjednik kluba Slavko Cvjetković.

Bljesak.info / Slavko Cvjetković

Novi trener prve momčadi postao je Kristijan Marić, nekadašnji pomoćni trener u prvom timu, koji je dugo godina radio kao trener u mlađim kategorijama, a i ekipa je vrlo mlada.

"Prosjek godina momčadi je 22.5 što dovoljno govori koliko imamo mladu ekipu. Od 14 igrača sedmorica su naša 'djeca', odnosno domaći, uz nekoliko pojačanja sa strane. Ravnateljica škole omogućila nam je da imamo pristup dvorani od 6 ujutro pa dok ne krene škola, a našim mladim igračima nije problem dizati se tako rano da bi se spremali", dodao je Cvjetković.

 

Trener Kristijan Marić ima na raspolaganju uglavnom domaće igrače (Jure Brajković, Soldo, Macan, Toma Zlomislić, Božić, Andrijanić i Pažin), uz nekoliko igrača sa strane.

Ostao je i Emir Čerkezović, a novi igrači su Orhan Špago, Matija Žunić, te dva Amerikanca - Antwan Maxwell, koji je igrao za Bratunac, te Glen Abram.

S njima će pokušati ostati u ligi u kojoj vlada priličan nered.

 

"Prilično je kaotična situacija, nemam ni pravu informaciju kada kreće liga. Zadnja informacija mi je da počinje 22. rujna. Imamo mladu i neiskusnu ekipu, u kojoj je puno igrača koji nikada nisu se susretali s prvoligaškom košarkom. No, treniramo vrijedno, svako jutro od 6 sati, i važno nam je da publika podrži ovaj projekt, želju da se napravi nešto, da uspijemo ostati u ligi", zaključio je Kristijan Marić.

 
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close