Ljeto puno odlazaka

HKK Široki počeo s pripremama: S "dječjim vrtićem" u domaće prvenstvo

Sport / Košarka | 18. 08. 2014. u 11:22 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros su s pripremama za novu sezonu počeli košarkaši Širokog. Zbog činjenice da u idućoj sezoni neće igrati Jadransku ligu iz ovog kluba ljetos su odlazili mnogi igrači.

Od igrača koji su igrali finale s Igokeom više nema Peršića, Jonesa, Rikića, Bošnjaka, a na izlaznim vratima su Boris Barać i Josip Bilinovac.

Trener Ivan Velić na prvom treningu imao je uglavnom juniore i mlađe igrače iz prethodne sezone (Karačić, Ćorić, Zubac) uz Tonija Katića te Petra Madunića, centra na probi. Trenirali su Boris Barać i Josip Bilinovac, te bivši kapetan Josip Naletilić, ali samo zato jer su bez kluba i traže novi angažman.

“Bilinovac i Naletilić su bez ugovora i što se mene tiče volio bih kada bi obojica ostali. Što se Baraća tiče, on je izrazio želju da igra veći rang i klub mu neće praviti probleme. Osobno bih želio da nađe klub u kojem će igrati jaču ligu, ali da ima minutažu. Šteta zbog ozljede zbog koje je propustio cijelu sezonu, no on zaslužuje igrati u dobrom klubu”, kaže trener Velić za Bljesak.info.

S obzirom na to da zasad Široki pod ugovorom ima samo juniore i dojučerašnje juniore, najtrofejniji bh. klub u sezonu će ući s pravim “dječjim vrtićem”.

“Kako sada stvari stoje, imat ćemo jako mladu ekipu, ali vidjet ćemo hoćemo li dovoditi kakva pojačanja. No, to je pitanje za upravu kluba”, dodaje Velić.

Košarkaši Širokog trenirat će u svojoj dvorani i prva tri tjedna neće imati nikakvih prijateljskih utakmica. Domaće prvenstvo počinje u listopadu, točan datum se još ni ne zna, pa Velić barem ima dovoljno vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close