reakcija

HKK Čapljina: Naš trener bio je isprovociran i napadnut

Sport / Košarka | 15. 04. 2016. u 12:29 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mrlju na pobjedu košarkaša Čapljine u Širokom Brijegu (73:63), kojom su Čapljinci izborili finale doigravanja u prvenstvu Herceg Bosne, bacilo je ponašanje gostujućeg trenera Josipa Jelčića.

Trener Čapljine je tijekom utakmice isključen, a onda je u bijesu, smatraju domaćini, razbio staklena vrata od dvorane, posvađao se s domarima te na koncu davao izjavu u policiji, jer su protiv njega prijavu podignuli suci utakmice.

Ipak, svoju verziju događaja dao je HKK Čapljina iz kojeg poručuju da je Jelčić bio verbalno i fizički napadnut od osoblja HKK Široki, kao i navijača, te da na utakmici nije bilo osiguranja i policije.

'Naš trener iritiran odlukama suca utakmice nakon isključujuće tehničke pogreške nepažnjom je odgurnuo zaštitu iznad ulaznih vrata dvorane zbog čega je zaštita pala i razbila stakla na vratima. Nakon toga se odmah ispričao, jer to nije učinio namjerno. Međutim, odmah dolazi do reakcije domara i ulaska navijača u teren koji su verbalno krenuli da se obračunaju s njim, zatim i fizički što im na našu sreću nije uspjelo.

Treba naglasiti da do ovoga ne bi došlo da je bilo osiguranje prisutno, policija je tek naknadno došla i riješila situaciju. Samim tim i sigurnost naše ekipe je bila ugrožena te smo bili prisiljeni povući ekipu zbog sigurnosti sa parketa', kaže se u reagiranju HKK Čapljina, te se dodaje:

'Treba naglasiti da sam uzrok svih problema leži u sucu Miličeviću i smatramo da je grubo narušio pravila sudačkih odluka i pravila košarkaške igre. Ovim putem pozivamo povjerenika lige da realno sagledati naše prigovore i uzme naše službene izjave u PU Široki Brijeg te razmotri ozbiljne prijestupa domaćina utakmice', zaključuje se.

Kopirati
Drag cursor here to close