NBA

Hardena uništili Durant i Irving

Netsi su od početka utakmice uspostavili kontrolu.
Sport / Košarka | 11. 03. 2022. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijeli košarkaški svijet sa zanimanjem je čekao sinoćnju utakmicu između Philadelphije i Brooklyna.

Ova dva kluba su napravila najveći trade ove godine, a ovo je bila prva međusobna utakmica nakon njega pa je sve zanimalo kako će se snaći igrači u novim momčadima protiv dojučerašnjih suigrača, a posebno je sve zanimalo kako će se Kevin Durant i Kyrie Irving ponašati prema Jamesu Hardenu koji je pokrenuo cijeli trade zatraživši odlazak iz Netsa.

Zvijezde Brooklyna su se hladno pozdravile s Hardenom, ali u utakmici su odmah bili 'vrući'. Netsi su od početka utakmice uspostavili kontrolu, u prvoj četvrtini imali i 20 poena prednosti, a Durant i Irving su igrali odlično.

S druge strane je Harden imao jako lošu šutersku večer pa se Joel Embiid sam nije mogao nositi s Brooklynom. Netsi su cijelu utakmicu držali visoki ritam pa su na kraju slavili sa 129:100.

Durant je bio najefikasniji igrač Brooklyna s 25 poena te 14 skokova, 7 asistencija i 2 ukradene lopte. Seth Curry je imao 24 poena i 5 ukradenih lopti, a Kyrie Irving 22 poena, 5 asistencija i 4 skoka. Kod Sixersa je najbolji bio Embiid s 27 poena, 12 skokova i 2 asistencije. Tobias Harris je dodao 16 poena uz po 3 skoka i asistencije, dok je Harden ostao na samo 11 poena uz šut 3/17. Imao je 'Brada' i 6 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte.

Zanimljivo je da je ovo trebala biti 'Boo Ben' večer u Philadelphiji. Naime, navijači Sixersa su od početka utakmice zviždali Benu Simmonsu koji je utakmicu gledao s klupe jer još nije nastupio za Brooklyn. Međutim, negodovanja prema njemu su se pretvorila u negodovanja prema svojoj momčadi.

"Teško je dobacivati Simmonsu kada tvoja momčad toliko gubi", komentirao je cijelu situaciju nakon utakmice Kevin Durant.

U drugoj velikoj sinoćnjoj utakmici Golden State je u gostima pobijedio Denver. Odličnu je večer imao Stephen Curry koji je ubacio 34 poena te imao 9 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Jordan Poole je dodao 21 poen, 7 asistencija i 5 skokova, a Klay Thompson i Jonathan Kuminga su imali po 18 poena. U redovima Nuggetsa standardno najbolji Nikola Jokić s 23 poena, 12 skokova i 9 asistencija. Monte Morris je dodao 19 poena i 5 skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close