NBA

Harden nastavio niz s "30+ koševa", Bender i Žižić solidni, Šarić u krizi

Harden je već 22. utakmicu u nizu došao do 30 i više koševa, iako nije bio šuterski raspoložen.
Sport / Košarka | 26. 01. 2019. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vođa Houston Rocketsa James Harden nastavio je niz utakmica sa 30 i više koševa ubacivši 35 poena u domaćoj pobjedi njegove momčadi koja je sa 121-119 svladala ponajbolju momčad Istočne konferencije Toronto Raptorse.

Harden je već 22. utakmicu u nizu došao do 30 i više koševa, iako nije bio šuterski raspoložen. Iz igre je gađao 9/25, a pogodio je svega dvije trice iz 13 pokušaja. No, lošu šutersku večer nadoknadio je pogodivši svih 15 slobodnih bacanja.

Houston je gotovo kompromitirao pobjedu nakon što je sa 11 koševa prednosti ušao u posljednje 74 sekunde utakmice. No, tricama Kawhija Leonarda, Dannyja Greena i Pascala Siakama Raptorsi su su na 27 sekundi prije kraja došli do dva koša zaostatka. Kawhi Leonard je na isteku vremena promašio tricu za pobjedu, nakon što ga je James Harden dobrom obranom natjerao na težak šut, javlja Hina.

Uz Hardena najbolji kod Houstona bili su Eric Gordon sa 24 koša te novopridošli centar Kenneth Faried koji je sa 21 košem i 14 skokova ostvario prvi 'double-double' učinak u dresu Rocketsa. Najbolji strijelac Toronta bio je Leonard sa 32 koša, Green i Siakam su ubacili po 22 poena, čemu je Kamerunac dodao i 12 skokova.

Luka Dončić bio je pokretač Dallasa u domaćoj pobjedi 106-101 protiv Detroita, a 19-godišnji Slovenac je učvrstio svoju kandidaturu za "novaka godine" ubacivši 32 koša uz osam skokova i osam asistencija. Dennis Smith Jr. je postigao 19 poena, a DeAndre Jordan je spojio 13 koševa i 11 skokova. Blake Griffin je sa 35 koševa, sedam skokova i četiri asistencije predvodio Pistonse za koje je Andre Drummond ubacio 23 koša uz 15 skokova.

Kapetan All-Star momčadi Istočne konferencije Grk Giannis Antetokounmpo napunio je statističke kolone sa 34 koša, 14 skokova te po tri asistencije, blokade i osvojene lopte u domaćoj pobjedi vodeće momčadi Istoka protic Charlottea 108-99. Malcom Brogdon je ubacio 19, a Eric Bledsoe 18 poena za Milwaukee.

Strijelce Hornetsa predvodio je Nicolas Batum sa 19 koševa. Kemba Walker, koji je uvršten u početnu petorku Istoka na All-Star utakmici, završio je sa 10 koševa, osam skokova i pet asistencija, ali je pred kraj utakmice napustio igru nakon što mu je Antetokounmpo pao na glavu u borbi za loptu. Službenu dijagnoza je lakše istegnuća vrata pa bi Walker trebao biti spreman za nastup u All-Star utakmici.

Košarkaši Clevelanda poraženi su u svojoj Quicken Loans Areni od Miamija sa 100-94, a hrvatski centar Ante Žižić je u gotovo 27 minuta na parketu za domaću momčad ubacio 11 koševa uz devet skokova. Turčin Cedi Osman je sa 29 koševa bio najbolji igrač Cavaliersa, dok su Miami do gostujuće pobjede predvodili Justise Winslow sa 27 poena te Hassan Whiteside sa 14 poena i 13 skokova.

Hrvatski reprezentativac Dragan Bender još je jednom startao u petorci Phoenixa na gostovanju u Denveru te je za 31 i pol minutu postigao 15 koševa uz pet skokova u uvjerljivom porazu Sunsa 132-95. Devin Booker je za goste postigao 35 koševa. Nuggetsi su bili bez kažnjenog Nikole Jokića, ali su čak osmorica igrača ubacili dvoznamenkasti broj koševa. Paul Millsap je postigao 20 poena uz devet skokova, a s klupe su pobjedi pridonijeli Malik Beasley sa 19 i Monte Morris sa 17 koševa.

Groznu večer imao je Dario Šarić u dresu Minnesote koja je poražena sa 106-102 na gostovanju kod Utah Jazza. Šarić je za 17 minuta u igri promašio sva četiri šuta i imao jedan skok, što mu je uvjerljivo najlošiji učinak u NBA karijeri, javlja Hina.

Utah je pred kraj treće četvrtine imala 23 koša prednosti, ali je dopustila gostima da tri sekunde prije kraja dođu do šuta za izjednačenje, ali je Anthony Tolliver promašio težak šut za tricu. Donovan Mitchell je sa 24 koša, 11 asistencija i sedam skokova bio najbolji igrač domaće momčadi za koju je Rudy Gobert ubacio 18 koševa uz 16 skokova i četiri blokade. Karl-Anthony Towns je bio najbolji kod Timberwolvesa sa 33 koša i 10 skokova, dok je Andres Wiggins imao 21 koš i 11 skokova.

Mario Hezonja nije igrao u gradskom derbiju u kojem je Brooklyn kao domaćin svladao New York sa 109-99. Briljirali su igrači s klupe Netsa ubacivši čak 72 koša, iako među njima nije bio ozlijeđeni Spencer Dinwiddie. Theo Pinson je postigao 19 poena, Shabazz Napier 18, a Ed Davis 17 uz 16 skokova. Trey Burke je za Knickse ubacio 25 koševa, a Noah Vonleh je imao 22 poena i 13 skokova.

Kopirati
Drag cursor here to close