Trener košarkaša Čapljine

Džidić: U svojoj dvorani idemo na sve pobjede

Po sadašnjem rasporedu, koji je upitan zbog neizvjesnosti sudjelovanja Bosne i Igokee u prvenstvu, Čapljinci bi u 1. kolu lige trebali biti domaćini Kaknju 3. listopada.
Sport / Košarka | 29. 09. 2020. u 15:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pripremi za start košarkaškog prvenstva, koje bi po ranijem ždrijebu i najavi trebalo krenuti 3. listopada sa 14 ekipa, igrači Čapljine su odigrali ukupno devet prijateljskih utakmica.

Čapljinci su među ekipama koje su vrlo rano krenule sa pripremama, isto tako na vrijeme složili novi tim, te imali priliku odigrati veliki broj test susreta. Od njih devet pet su pobijedili, a četiri izgubili.

''Igrali smo vjerojatno najviše utakmica. Nije da smo imali idealan raspored utakmica, ali smo se zbili i ispoštovali dva turnira u Mostaru i Širokom Brijegu. Tu smo možda odigrali jednu – dvije viška pa se to osjetilo u pojedinim susretima kad nas je savladao umor. Ipak momcima je bilo draže da igraju te utakmice, nego samo treniraju'', govorili trener Boris Džidić za Dnevni list.

Posljednja odigrana utakmica je u srijedu sa Širokim u Čapljini, a bolji su bili domaćini sa 78:68.

''To nam je bila posljednja, glavna provjera, falio nam je Jugović na beku zbog lakše ozljede, ali ostali momci su odigrali dobru, možda i najzreliju utakmicu dosad. Zato imam optimizam pred start prvenstva, pogotovo jer bi svi za prvo kolo i gostovanje Kaknja trebali biti zdravi'', napominje Džidić.

''Zadovoljan sam, bilo je nekih manjih ozljeda, ali sad očekujem i da će Jugović krenuti trenirati, odnosno da nije ništa strašno u pitanju. Možda smo poneku utakmicu mogli i preskočiti. Uvjeti su bili dobri, i ostvarili smo sve ciljeve'', dodaje.

Po sadašnjem rasporedu, koji je upitan zbog neizvjesnosti sudjelovanja Bosne i Igokee u prvenstvu, Čapljinci bi u 1. kolu lige trebali biti domaćini Kaknju 3. listopada.

''Igrali smo s njima u pripremama, zanimljiva su ekipa koju smo tad pobijedili, ali su oni veći dio utakmice vodili. U međuvremenu su promijenili i prvog centra, tako da to neće biti taj Kakanj s kojim smo igrali na turniru u Mostaru. Međutim nitko sad ne može doći u Čapljinu i reći da će pobijediti, osim eventualno Igokee. Tako ćemo se i postavljati. Kući idemo na sve pobjede, i to je sportski'', poručio je Džidić.

Čapljinci bi, po napravljenom poslu u predsezoni, trebali imati mirniju sezonu.

''Prvi cilj je stabilnost, da nema nekih negativnih rezultatskih rupa kao prošle sezone, da budemo tim koji ima svoje ime i prezime i pokažemo kvalitetu'', zaključio je Boris Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close