Trener košarkaša Čapljine

Džidić: S ovom razinom igre bi trebali skupiti dosta pobjeda

Čapljinci gaje veći optimizam pred utakmice s protivnicima koji su više u njihovom rangu.
Sport / Košarka | 17. 12. 2019. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Čapljine su se jako dobro nosili, posebno u prvom poluvremenu s domaćim Širokim u dvorani Pecara i u sklopu 10. kola Lige 12 prvenstva Bosne i Hercegovine, ali su na kraju očekivano poraženi od favoriziranog aktualnog prvaka sa 89:81.

Protivnik je ipak član Druge ABA lige i od njih se očekivao siguran trijumf, ali su do izraženije prednosti stigli tek u posljednjoj dionici meča kad su se odvojili i na plus 15. Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bio je Mateo Drežnjak s 35 koševa, te po 6 skokova i asistencija.

Ivan Karačić je dao 17 koševa, uz 7 skokova i 8 asistencija. Čapljince su predvodili Vladimir Ivelja s 24 koša, 5 skokova i 2 asistencije, Milan Lužajić sa 22 koša te Matija Milin sa 16 koševa.

 ''Bila je lijepa utakmica, gledatelji su mogli uživati u obje ekipe. Igrali smo dobro nekih 30 do 33 minute, otprilike kao i u prethodnim utakmicama, s tim da se vidjelo koliko nam je nedostajao Lužajić. Kad je tu, to je jedna druga napadačka dimenzija i s te strane mogu biti zadovoljan'', govori trener Čapljine Boris Džidić.

Ipak Čapljinci nisu uspjeli odgovoriti na brzu igru Širokog, piše Dnevni list.

 ''Nismo mogli zaustaviti do kraja njihove kontra napade. Opet je došla do izražaja i njihova širina klupe pa su nas zasluženo pobijedili. Momcima sam čestitao, dobro su igrali i ako ovaj pristup i energiju prenesemo na sljedećih šest utakmica, sigurno da ćemo zaredati s pobjedama i otići prema sredini tablice. Poprilično sam zadovoljan s većim dijelom utakmice'', kazao je Džidić.

Na osnovu ove predstave Čapljinci gaje veći optimizam pred utakmice s protivnicima koji su više u njihovom rangu.

 ''Imamo blok od šest utakmice počevši od Zrinjskog, četiri doma, dvije vani s Mladosti i Vogošćom, ekipama s kojima apsolutno možemo igrati i u gostima. Tako da ako budemo na ovoj razini, uvjeren sam da će biti dosta pobjeda i da ćemo krenuti prema sredini tablice, odnosno mirnijim vodama pred nastavak sezone'', optimist je Džidić.

Sljedeći protivnik je mostarski Zrinjski, a ova utakmica će se igrati u ponedjeljak 23. prosinca zbog zauzetosti čapljinske dvorane božićnim koncertom.

 ''Zrinjski se pojačao još jednim novim igračem koji im je dao veću širinu. Gledao sam utakmicu sa Slobodom, igrali su jako borbeno, vidjelo se da im je jako stalo do te pobjede i zasluženo su pobijedili. To nam je važna utakmica, ali podjednako nam je važan čitav taj blok od šest utakmica. Zrinjski je tu prvi, pripremit ćemo se da odigramo kući najbolje što možemo i uđemo u seriju pobjeda'', zaključio je Boris Džidić. 

Kopirati
Drag cursor here to close