Derbi začelja

Dvoboj Zrinjskog i Mrkonjić Grada - Šansa za Mostarce da pobjegnu s dna

''Ovi mladi momci sa svojim odnosom prema dresu koji nose i obavezema koje rade zaslužuju podršku. S obzirom da njihovu mladost i neiskustvo ta podrška publike je prijeko potrebna da ostvarimo željene rezultate'', rekao je trener Zrinjskog.
Sport / Košarka | 29. 12. 2022. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Očekuje nas zanimljiva utakmica, lako moguće i teška, s obzirom da je riječ o duelu dva tima koji dijele samo dno ljestvice'', rekao je trener košarkaša Zrinjskog Aleksandar Virijević najavljujući utakmicu protiv Mrkonjić Grada.

Dodao je da će gledati, s trenerske strane, da ovo bude bijeg Zrinjskog sa dna ljestvice.

''Mi smo se spremali dobro, znamo što nas čeka od strane protivnika, svjesni smo svojih kvaliteta, a sa druge strane na ruku nam ne ide situacija sa ozljedama. Čerkezović je van igre, bez njega smo do kraja sezone zbog teške ozljede koljena, tu je i Žunić bez koga ćemo ostati na nešto duže razdoblje'', istaknuo je.

Ozljede ključnih igrača

''Moramo se adaptirati na sve što imamo. Mi smo već neko vrijeme lišeni pomoći ova dva momka, kvalitetna igrača, i želim iskoristiti priliku da im poželim brz oporavak i što skoriji povratak na teren'', naveo je.

Naglasio je kako priželjkuje da se ponovi podrška publike koju je klub imao na domaćim utakmicama.

''Ovi mladi momci sa svojim odnosom prema dresu koji nose i obavezema koje rade zaslužuju podršku. S obzirom da njihovu mladost i neiskustvo ta podrška publike je prijeko potrebna da ostvarimo željene rezultate'', rekao je trener Zrinjskog.

Utakmica se igra u petak, 30. prosinca, u 18:00 sati.

Virijević je istaknuo kako je prva i osnovna stvar da budu koncizni i precizni u svakom mogućem detalju po pitanju utakmice.

''Jedino će na taj način sav naš kvalitet doći do izražaja'', poručio je.

S obzirom da je prvi put kao trener u bh. ligi, prokomentirao je i stanje po pitanju bh. košarke.

Dobra liga

''Smatram da BiH ima dosta potencijala, mladih, nadolazećih igrača, koji čekaju najbolje godine. Sasvim sigurno da od takve produkcije igrača kroz Prvu ligu BiH i reprezentacija može profitirati u budućnosti, što je pokazatelj da je ovo kvalitetna liga koja je prepoznata u cijeloj ligi i da je važna za razvoj igrača'', rekao je.

Dodao je kako mu je drago da je Zrinjski kao klub u prilici proći kroz taj proces sa mladim timom.

''Ovakva liga, sa ovakvim kvalitetom i protivnicima je vrhunsko mjesto za razvoj'', zaključio je.

Zamoljen je od strane novinara da kaže i svoj dojam o radu i Zrinjskom, kao i cjelom klubu i kolektivu.

''I prije nego što sam došao bio sam svjestan i tradicije i veličine i naročito relativno skorih uspjeha koji je ostvaren u proteklim sezonama. Nešto su vremena malo drugačija, ali opet je ovo lijepa sredina za rad, izazovna sredina za mlade momke i njihov napredak i naša će produkcija doći u što skorije vrijeme'', kazao je.

Igrač Robert Soldo kazao je kako je iza njih period zahtjevnih treninga.

''Probat ćemo se pokazati u što boljem svjetlu protiv Mladosti koja posjeduje igrački kvalitet i iskustvo, kojega nama manjka, ali bez obzira na to mi ćemo iskustvo gledati nadoknaditi dobrom energijom, prije svega obrambenom'', rekao je Soldo. 

Kopirati
Drag cursor here to close