ladies cup 2015

Dubrovačka Ragusa i čitlučki Brotnjo pobjednici turnira u Mostaru

Sport / Košarka | 13. 10. 2015. u 10:14 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti po redu međunarodni turnir "Ladies Cup 2015" održao se u nedjelju u Mostaru u dvorani na Bijelom brijegu, a turnir je kao i svake godine organizirao ŽKK Zrinjski 2010.

Ekipa Ragusa iz Dubrovnika je osvojila predkadetski Ladies Cup 2015. Koliko su kvalitetna ekipa pokazuje i činjenica da su njihove igračice zaslužile sve dodatne nagrade - Ana Haklić je najbolji strijelac turnira, a Iva Ursić MVP turnira Ladies Cup 2015.

Kod kadetkinja najbolja ekipa je bila "Brotnjo 94" iz Čitluka,koja je na ovom turniru obranila prošlogodišnju titulu. MVP Ladies Cup 2015 u selekciji kadeta je Marija Barbarić iz Čitluka, a najbolji strijelac turnira je Leonarda Bošnjak iz ekipe domaćina "ŽKK Zrinjski 2010".

Ekipa "ŽKK Rolling" iz Crne Gore uspjela je izboriti drugo mjesto na turniru u predkadetkinjama, a ekipa "ŽKK Konjic" treće mjesto u kadetkinjama.

'Prvenstveno se želim zahvaliti svim klubovima i kolegama koji su unatoč velikim nemogućnostima i vremenskim neprilikama koje su ih zadesile uspjeli doći i prisustvovati u ovome projektu. Time su nam pokazali da su vrhunske ekipe na visokom organizacijskom nivou. Također se želim zahvaliti BH pošti na generalnom pokroviteljstvu turnira, Sportskom Savezu grada Mostara na potpori u održavanju turnira i HVIDR-i koja je pronašla način da riješi tehničke probleme oko održavanja turnira i postavila novu košarkašku tablu koja predstavlja problem košarkaškim klubovima već dva tjedna', priopćeno je iz organizatora turnira, ŽKK Zrinjski.

'Kao organizator turnira mogu reći da je ovo za mene bio jedan ogroman organizacijski posao i da sam jako zadovoljna jer je sve prošlo u najboljem redu. Turnir je prošao u fer i korektnom sportskom ponašanju,a ono što je najvažnije,svi smo zadovoljni. U masi vrhunskih klubova naša ekipa je u selekciji predkadeta osvojila treće mjesto,a kadetkinje su izborile drugo mjesto. Još jednom se zahvaljujem svim klubovima koji su se odazvali pozivu kao i svim sponzorima koji su pomogli jednim dijelom u organizaciji turnira - BH Pošta, Sportski Savez Grada Mostara, Spark business park Mostar, Vlada HNŽ, Alfa Therm, Lorenčić d.o.o. , Naklada Alfa, Fortuna Tours, Nobil, Ledo, Leda , Pizzeria Marinero , Biokomerc, Hering , Hercegovina Vino, Džajić commerce, Caffe Song, Caffe Bar Duo, Palačinka bar 1., Onix keramika, Motel Rama.... Također hvala i publici koja je bodrila naše košarkašice sa tribina i ovim putem pozivamo sve ljubitelje košarke da i na budućim natjecanjima i projektima budu dio nas', priopćeno je.

Rezultati IV.“Ladies Cup 2015“
ŽKK „Konjic“ – ŽKK „Rolling“(predkadetkinje) – 13:41
ŽKK „Zrinjski 2010“ – ŽKK „G-Stars“(kadetkinje) – 60:39
ŽKK „Zrinjski 2010“ – ŽKK „Ragusa“ (predkadetkinje) – 25:52
ŽKK „Brotnjo '94“ – ŽKK „Konjic“ (kadetkinje) – 47:30
Utakmica za 3.mjesto – predkadetkinje ŽKK „Zrinjski 2010“ – ŽKK „Konjic“ - 32:17
Utakmica za 3.mjesto – kadetkinje ŽKK „Konjic“ - ŽKK „G-Stars“ – 41:19
Finale – predkadetkinje ŽKK „Ragusa“ - ŽKK „Rolling“ - 74:46
Finale – kadetkinje ŽKK „Zrinjski 2010“ - ŽKK „Brotnjo '94“ - 59:74
Kopirati
Drag cursor here to close