Legenda

Draženov All Star 1992. godine

Tradicija je nalagala da navijači biraju startne petorke Istoka i Zapada, petorke su bile poznate već krajem siječnja.
Sport / Košarka | 16. 02. 2020. u 08:05 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Dražen Petrović

''Mislim da nije korektno da momčad kao Cleveland ima tri igrača izabrana, a New Jersey nema nijednog. Možda zato što su Netsi godinama bili gubitnička momčad i ljudi su s podsmijehom govorili, ‘Tko su oni? New JerseyNetsi?’ A mi smo dva puta ove sezone dobili Cavse. U ovom poslu ništa nije slučajno. Ako me sada nisu izabrali, kad će? Pozvali su me da dođem šutirati trice, rekao sam im 'ne, hvala'. Meni je mjesto na terenu'', poručio je pokojni Dražen Petrović čelnicima i trenerima 1993. godine nakon što nije dobio priliku da nastupi na All Star utakmici koja se igrala u tada novoj dvorani Delta Centru u Salt Lake Cityju.

A Dražen je baš sve podredio nastupu u All-Star utakmici, ali nažalost nije izabran.

Tradicija je nalagala da navijači biraju startne petorke Istoka i Zapada, petorke su bile poznate već krajem siječnja.

Nakon toga su preostale igrače, birali treneri početkom veljače. Pat Riley je bio trener Istoka, starteri su bili Isiah Thomas, Michael Jordan, Larry Johnson, ScottiePippen i ShaquilleO'Neal, dok su se među rezervama našli Brad Daugherty, Mark Price, LarryNance, Pat Ewing, Dominique Wilkins, Joe Dumars i jedan Europljanin DetlefSchrempf.

Video: Drazen Petrovic concurso de triples All Star

Dražen je u trenutku objavljivanja rezervi bio deveti strijelac lige s prosjekom od 23,4 poena po susretu. Zašto tada nije bio izabran nije bilo mnogima jasno.

Ipak, Dražen je imao iskustva pojavljivanja na All-Star Weekendu 1992. godine u Orlandu. Sezone 1991 - 1992, Dražan je napokon bio u svom elementu. Startao je u sve 82 utakmice regularnog dijela sezone i najbolji je bio strijelac Netsa. Drugi je po postotku trica u ligi (44,4 posto), a odličan je i u postotku šuta (50,8 posto).

Društvo Draženu u Orlandu pravili su CraigHodges, Jim Les, Mitch Richmond, Dell Curry, John Stockton, Craig Ehlo i Jeff Hornacek. Dražen je ušao u polufinale s 13 poena, uz Richmonda (12), Lesa (15) i Hodgesa (16).

U polufinalu je Petrović sakupio osam poena, Hodges 15 bodova, Les 20 bodova, Richmond 11. U finalu je Hodges pobijedio Lesa 16-15 u bodovima.

Video: Drazen Petrovic 3 point shooting 1992 ORLANDO
Kopirati
Drag cursor here to close