HKK Zrinjski

Draško Knežević MVP petog kola Lige 6

Sport / Košarka | 04. 04. 2017. u 08:29 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najkorisniji igrač petog kola košarkaške Lige za prvaka BiH je prvotimac Zrinjskog Draško Knežević.

Plejmejker mostarskog tima vodio je u subotu svoju ekipu do pobjede nad Bosnom sa 30 postignutih poena. Knežević je svojoj statistici dodao i dva skoka i šest asistencija, te je na kraju imao valorizaciju od 33 indexna poena, što mu je i donijelo titulu MVP igrača kola, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Knežević je sa 30 poena i najbolji strijelac proteklog kola, dok se na drugoj poziciji nalazi Vojin Svilar iz Kaknja, koji je u meču protiv Sparsa ubacio 22 poena. Na trećem mjestu, sa 18 postignutih poena, nalazi se iskusni plejmejker Bosne Saša Vasiljević.

Najviše skokova u petom kolu Lige 6 sakupio je Marko Jošilo iz Bosne, koji je u utakmici protiv Zrinjskog uhvatio 12 lopti. Nedžad Muratović iz Slobode nalazi se na drugom mjestu sa 11, dok treće mjesto dijele prvotimac Zrinjskog Božo Đurasović i centar Kaknja Obrad Tomić, koji su upisali po 10 skokova.

Najbolji asistent proteklog kola je Saša Vasiljević, koji je u meču u Mostaru zabilježio sedam dodavanja. Draško Knežević je ima šest, dok je Đorđe Milošević iz Igokee zabilježio pet asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close