NBA

Dominantna partija Ivice Zubca protiv Heata

Hrvatski centar dominirao je na obje strane parketa. U obrani je bio nepremostiva prepreka za igrače Heata, a u napadu je odigrao fenomenalno.
Sport / Košarka | 16. 02. 2021. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čitlučanin Ivica Zubac je noćas u Los Angelesu protiv prošlosezonskog finalista NBA lige odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Hrvatski centar dominirao je na obje strane parketa. U obrani je bio nepremostiva prepreka za igrače Heata, a u napadu je odigrao fenomenalno.

Clippersi su slavili 125:118, a Zubac je za 28 minuta na parketu ubacio 22 poena uz osam skokova. Šut mu je bio impresivnih 9-1, dok je s linije slobodnih bacanja bio nepogrešiv (4-4). Imao je i po jednu ukradenu loptu i asistenciju.

Marcus Morris zabio je 32 poena uz šest trica, a Los Angeles Clippersi pobijedili su za četvrtu uzastopnu pobjedu premda su igrali bez najboljeg dvojca Kawhija Leonarda i Paula Georgea, koji su drugu večer zaredom bili vani zbog ozljeda.

Jimmy Butler imao je 30 poena, 10 skokova i 10 asistencija za Heat. Izvršio je svih 10 slobodnih bacanja. Bam Adebayo dodao je 27 poena i 12 skokova, a rezervni igrač Tyler Herro ubacio je 27 poena.

Utah Jazz Bojana Bogdanovića noćas je pobijedio Philadelphiju 134:123 i tako je nastavio gaziti NBA ligom. Momčad iz Salt Lake Cityja trenutačno je najbolja momčad lige s omjerom 23-5. Aktualni prvaci Lakersi imaju dva poraza više.

Bojan Bogdanović je odigrao solidnu utakmicu za Jazz i za 34 minute provedene na parketu ubacio je 11 poena uz pet skokova. Babo je počeo u petorci, ali nije imao idealnu večer. Za dva je pucao 4-12, promašio je svih šest pokušaja za tri poena, a s linije slobodnih bacanja gađao je 3-3.

U toj su utakmici briljirala dvojica igrača. Jordan Clarkson postigao je 40 poena za Jazz, što mu je bio učinak sezone, dok je prvo ime Sixersa bio Ben Simmons s najboljim učinkom karijere u poenima (42).

Utah je sad na osam uzastopnih utakmica bez poraza i 19 pobjeda u 20 posljednjih susreta.

Kopirati
Drag cursor here to close