Na liderskoj poziciji

Dominacija košarkaša Zrinjskog nastavila se u Vogošći

Zrinjski u četvrtak očekuje derbi susret ABA lige 2 u kojem dočekuje vodeći Borac.
Sport / Košarka | 28. 01. 2018. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Arhiva Bljesak.info / HKK Zrinjski - KK Krka
 
Košarkaši Zrinjskog stigli su do nove pobjede u Prvenstvu BiH pobjedivši ekipu Vogošće te se tako učvrstili na liderskoj poziciji, priopćeno je. 
 
Otvaranje susreta donijelo nam je izjednačenu utakmicu da bi tijekom druge četvrtine Plemići pokazali kvalitetu i otišli su na odmor sa 12 koševa prednosti.
Treći period ponovo je pripao gostima, koju su riješili u svoju korist rezultatom 26:16, pa je Zrinjski u posljednjih deset minuta ušao sa prednošću od 22 poena (78:56), i već tada je bilo jasno da bodovi odlaze u Mostar.
 
Posljednja četvrtina bila je samo stvar formalnosti i bilo je pitanje sa kojom prednosti će gosti slaviti pobjedu. Konačan rezultat u ovom susretu glasio je 93:73 u korist Zrinjskog. 
 
"Nisam bio zadovoljan igrom u prvom poluvremenu. Primili smo 40 koševa i činilo mi se da smo u još u ritmu prethodne utakmice iz Ohrida, gdje smo igrali na puno poena, a mi inače ne igramo tako. Malo smo 'stisli' u odbrani i odmah smo uspjeli doći do prednosti koja nam je u konačnici donijela pobjedu. Razlika u kvaliteti između nas i Vogošće je očigledna, ali sve to treba pokazati na parketu. Svaka četvrtina i svaka nova minuta na parketu je za nas bitna, tražimo novi izazov i novi motiv da pokažemo više", kazao je nakon utakmice Hrvoje Vlašić trener HKK Zrinjski.
 
Zrinjski su do pobjede predvodili Brummitt sa 18 koševa, Demić i Smajlagić sa 16 te igrutinović sa 15 postignutih koševa.
 
Zrinjski u četvrtak očekuje derbi susret ABA lige 2 u kojem dočekuje vodeći Borac. Utakmica je na rasporedu od 18 sati u dvorani Bijeli Brijeg.
Kopirati
Drag cursor here to close