NBA

Denver se izjednačio s Bostonom, a prijeti im Milwaukee

Jamal Murray je protiv Hawksa pokazao da se potpuno vratio u šutersku formu postigavši 41 koš, najviše u ovoj sezoni, a tome je dodao i sedam asistencija.
Sport / Košarka | 05. 02. 2023. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Ilustracija

Košarkaši Denvera su uvjerljivom domaćom pobjedom protiv Atlante (128-108) došli do 37. pobjede u sezoni i izjednačili se po učinku (37-16) s dosadašnjim liderima NBA lige, Boston Celticsima.

Jamal Murray je protiv Hawksa pokazao da se potpuno vratio u šutersku formu postigavši 41 koš, najviše u ovoj sezoni, a tome je dodao i sedam asistencija. Nikola Jokić je došao do novog "triple-doublea" sa 14 koševa, 18 skokova i 10 asistencija, a Michael Porter Jr. je ubacio 23 poena.

I na drugoj strani je najbolji bio igrač prezimena Murray, a imena Dejounte, koji je uz 28 koševa imao i 10 asistencija. Hawksi su u ovom dvoboju bili bez svoje prve zvijezde Traea Younga koji je propustio utakmicu zbog bolesti, prenosi Hina.

Prema sadašnjoj situaciju na ljestvici, sa Nuggetsima i Celticsima će se za najbolji učinak u osnovnom dijelu sezone boriti Milwaukee Bucksi koji su drugi na Istoku s učinkom 36-17, nakon što su pred svojim navijačima svladali Miami Heat sa 123-115.

Bucksi su do sedme uzastopne pobjede stigli ponajviše zahvaljujući Giannisu Antetokounmpu koji je ostvario treći "triple-double" u sezoni, a 32. put u karijeri, sa 35 koševa, 15 skokova i 11 asistencija. Veliku ulogu u pobjedi imao je i Khris Middleton kao igrač s klupe, postigavši 24 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, za 20 minuta na parketu. Grayson Allen je za pobjednike postigao 19 koševa.

Miami je na raspolaganju imao samo devetoricu košarkaša i držao korak s Bucksima sve do zadnje četvrtine, ponajviše zahvaljujući Jimmyju Butleru koji je postigao 32 koša i imao osam skokova. Tyler Herro je ubacio 24 poena, a Bam Adebayo je uz 16 koševa imao i 11 skokova te osam asistencija.

LeBron blizu povijesnog trenutka

LeBron James je sve bliže povijesnom trenutku kad će postati najbolji strijelac u povijesti NBA lige, ali njegovi Lakersi i dalje češće gube nego što pobjeđuju. Na gostovanju u New Orleansu su doživjeli 29. poraz u sezoni, a trijumfom 131-126 Pelicansi su prekinuli niz od čak deset utakmica bez pobjede.

Predvodio ih je Brandon Ingram sa 35 koševa, odigravši najbolju utakmicu od nedavnog povratka na parket nakon što je mirovao dva mjeseca zbog ozljede. CJ McCollum je ubacio 23 poena, a Jonas Valančiunas spojio 18 koševa i 14 skokova.

LeBron James je na terenu proveo gotovo 40 minuta i ubacio 27 poena uz devet skokova i šest asistencija, ali nije uspio spriječiti poraz svoje momčadi. Do rušenja rekorda Kareema Abdul-Jabbara od 38.387 koševa, "Kralju Jamesu" ostalo je još samo 36 poena.

Anthony Davis je protiv svoje bivše momčadi postigao 34 koša i imao 14 skokova, ali se nije veselio pobjedi u svom nekadašnjem domu.

Pretjeranog veselja nije bilo ni kod Golden State Warriorsa, iako su pred svojim navijačima svladali Dallas sa 119-113. Razlog za zabrinutost u redovima aktualnog NBA prvaka je izlazak iz igre Stephena Curryja u trećoj četvrtini zbog ozljede lijeve potkoljenice.

Kapetan Warriorsa je "nastradao" braneći prodor suparničkog igrača, a prvi pregledi nisu pokazali nikakvo strukturalno oštećenje. Do trenutka izlaska iz igre Curry je ubacio 21 koš uz sedam asistencija.

Draymondu Green je bio nadomak "triple-doubleu" sa 17 koševa, devet skokova i devet asistencija, a po 14 poena su ubacili Klay Thompson i JaMychal Green.

Mavericksi su u San Francisco stigli bez Luke Dončića pa je ulogu glavnog realizatora preuzeo Spencer Dinwiddie sa 25 koševa. Tim Hardaway Jr. je ubacio 22 poena.

Dvoboj Šarića i Bogdanovića

U dvoboju momčadi dvojice hrvatskih košarkaša, Darija Šarića i Bojana Bogdanovića, Phoenix Sunsi slavili su na gostovanju u Detroitu sa 116-100.

Šarić je u pobjedu Sunsa ugradio šest koševa, tri asistencije i dva skoka, dok je Bogdanović bio ponajbolji igrač poraženih Pistonsa sa 23 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Najbolji igrač utakmice bio je centar Phoenixa Deandre Ayton sa 31 košem i 16 skokova, dok je najbolji strijelac Pistonsa bio Saddiq Bay sa 25 poena. Posebnost ovog dvoboja je i doprinos veterana Chrisa Paula koji je ubacio samo dva koša bez pogođenog šuta iz igre (0/7), što mu se nije dogodilo gotovo šest godina, ali je sa 14 asistencija bio glavni kreator u napadu gostiju.

LA Clippersi su slavili sa 134-128 u produžetku dvoboja protiv Knicksa u New Yorku. Ivica Zubac je u pobjedu Clippersa u Madison Square Gardenu ugradio samo dva koša, ali je imao 13 skokova te po jednu asistenciju i blokadu.

Kawhi Leonard je bio najbolji kod pobjednika sa 35 poena, dok je Paul George uz 30 koševa imao osam skokova i pet asistencija.

Unatoč takvom učinku dvojice njihovih najboljih igrača i vodstvu od čak 17 poena tijekom zadnje četvrtine, Clippersi bi ostali bez pobjede da Nicolas Batum nije pogodio tricu sa zvukom sirene za 115-115 i tako odveo utakmicu u produžetak.

Knicksi opet izgubili

Knicksi su drugi put u pet dana na svom parketu izgubili u produžetku, iako je Jalen Brunson sa 41 košem, sedam asistencija i pet skokova bio najbolji igrač utakmice. Julius Randle je također napunio statistiku sa 28 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

Ni Portland Trail Blazersima nije bilo dovoljno 40 koševa Damiana Lillarda za pobjedu na gostovanju u Chicagu, jer su Bullsi imali raspoloženog Zacha LaVinea koji je ubacio 36 poena uz šest skokova i pet asistencija u slavlju 129-121. Uz njega su razigrani bili DeMar DeRozan sa 27 koševa, sedam asistencija i sedam skokova te Nikola Vučević sa 23 koša i 11 skokova.

Cam Thomas je s rekordom karijere od 44 poena pomogao Brooklyn Netsima da nadoknade 23 koša zaostatka i dođu do tijesne domaće pobjede 125-123 protiv Washingtona. Thomas je postigao i pobjedničke koševe, polaganje uz dodatno slobodno bacanje, 12.2 sekundi prije kraja. Gosti su imali priliku odvesti utakmicu u produžetak, ali je Monte Morris sedam sekundi prije kraja promašio slobodna bacanja.

Za oslabljene Netse, koji su bili bez Kevina Duranta, Kyrieja Irvinga i Bena Simmonsa, Edmond Sumner je postigao 29 koševa. Strijelce Wizardsa predvodio je Kristaps Porzingis sa 38 poena.

U najefikasnijoj utakmici večeri momčad Oklahoma City Thundera svladala je Houston Rocketse sa 153-121. Najbolji igrač utakmice bio je Shai Gilgeous-Alexander sa 42 koša i šest asistencija, dok su za Rocketse po 20 poena postigli Josh Cristopher i TyTy Washington Jr.

Kopirati
Drag cursor here to close