Nakon četvrte titule Warriorsa

Curry: Zaboravite moj MVP, mi smo prvaci

Ovaj naslov je definitivno drukčiji od prethodnih - imali smo puno ozljeda, promjena u rosteru, a u momčad je došlo nekoliko mladih igrača. Sve je to važno", kaže Steph Curry.
Sport / Košarka | 17. 06. 2022. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon poraza u finalu 2019. godine, Golden State je krenuo u lagani remont. Na draftu 2019. je s 28. pickom izabran Jordan Poole,
nije to bilo ništa spektakularno, ali su skauti Golden Statea u njemu vidjeli nešto što drugi nisu. Ranije je otišao Durant, Iguodala u Memphis, momčad je jedno vrijeme bila najlošija nakon one ozljede Curryja. Prije dvije godine, tamo u veljači, Warriorsi su odradili trade, D'Angelo Russell je otišao u Minesotu, u zamjenu za Andrewa Wigginsa. I otprilike tu je nekako posložena momčad za četvrti naslov prvaka.

Video: Golden State Warriors 2021-22 NBA Championship Celebration

Dobro, ne treba zaboraviti niti Jamesa Wisemana, Jonathana Kumingu, Otta Portera i Nemanju Bjelicu, kao ni Garyja Paytona II. Kada se Klay Thompson nakon dvije i pol godine 8. siječnja ove vratio na parket Steve Kerr je mogao početi razmišljati o novom naslovu. Završilo je 4:2, Steph Curry je napokon MVP finala.Upravo je prvo pitanje Curryju na početku konferencije za medije je bilo kako se osjeća što je napokon osvojio naslov MVP-a finala koji je u prethodna tri naslova otišao Kevinu Durantu (dva puta), odnosno Andreu Iguodali (jednom). Curry vidno nije bio zadovoljan pitanjem, lupio je rukama od stol i odgovorio:

"Zaboravite to, mi smo prvaci. Zašto počinjete s tim pitanjem? Mi imamo četiri naslova prvaka", rekao je Curry te nastavio:

"Bog je velik, imam privilegiju da igram na velikoj pozornici i imam sjajne suigrače s kojima sam igrao protiv odlične momčadi Bostona koja je dala sve da bi došla do naslova. Ovaj naslov je definitivno drukčiji od prethodnih - imali smo puno ozljeda, promjena u rosteru, a u momčad je došlo nekoliko mladih igrača. Sve je to važno, Dray, Klay, Andre i ja imam po četiri naslova, a napokon sam osvojio i taj naslov. Svi smo u svlačionici vjerovali da možemo osvojiti", rekao je Curry koji je na konferenciju za medije došao iz svlačionice gdje se događalo ludo slavlje.

Kopirati
Drag cursor here to close