Novo ime dvorane u Los Angelesu

Crypto.com novi naziv za Staples Centar

"Uvjeren sam kako smo napravili pravu stvar, bez obzira koliko novca potrošili. Kod mene nema sumnje, mislim da je sve ovo vrijedilo" naglasio je Marszalek.
Sport / Košarka | 24. 12. 2021. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo vremena je kultni Forum bio centar Showtime kada je u pitanje Los Angeles. Kada igraju Lakersi, pa kasnije i Kingsi. Godinu su prolazile, stvari su se mijenjale, uskoro je došao Staples Centar koji će postati i dom LA Clippersima, međutim sada više nema ni Staples Centra. Točnije, ima, tu je nije srušen, već preimenovan. Košarkaši San Antonio Spursa na gostovanju su pobijedili su noćas LA Lakerse sa 138:110 ostvarivši 13. pobjedu, dok je Lakersima to bio 17. poraz.

Bio je to posljednji susret u Staples Centru. Lakersi i Clippersi će i dalje igrati u istoj dvorani, međutim nakon što je 22 godine nosila ime Staples Centar, a od Božića nosit će ime Crypto.com Arena. Novac je taj koji pokreće stvari, pa se tako smatra da je ovo najbogatiji ugovor o pravima imena u povijesti sporta.

Platforma i burza kriptovaluta plaćaju više od 700 milijuna dolara tijekom 20 godina kako bi postavili svoje ime u arenu koja je ugostila nebrojene velike sportske i zabavne događaje otkako je otvorena 1999. godine.Novi logo arene će biti postavljen pred utakmicu Lakersa i Brooklyn Netsa, sve oznake Staples centra će biti zamijenjene novim imenom do lipnja 2022. godine.

Izvršni direktor Crypto.com, Kris Marszalek, nikada nije gledao Lakerse uživo, vjeruje kako će novo ime pokrenuti neku novu priču.
S 10 milijuna korisnika i 3.000 zaposlenih, Crypto.com je glavni igrač u kripto svijetu. Njegova osnovna djelatnost je vođenje burze koja omogućava korisnicima da trguju kriptovalutama, pohranjuju ih na online račun i pristupaju im pomoću Visa rewards debitne kartice, ali također Crypto.com posjeduje softver za plaćanje kriptovalutama, vlastiti token i još neke druge stvari.

Video: Staples Center To Be Renamed Crypto.com Arena In New $700M 

 

Marszalek je odbio podijeliti konkretne brojke, ali je rekao da je kompanija dostigla profitabilnost početkom 2021. godine i da je ostvarila rast prihoda od 2000% u prošloj godini.

Staples Centar nije prva arena koja je dobila kripto rebrand. U ožujku je mjenjačnica kriptovaluta FTX - kompanija koju vodi "najbogatiji čovjek u kriptovaluti", prema Forbesu , koja je nedavno premjestila svoje sjedište iz Hong Konga na Bahame - potpisala ugovor vrijedan 135 milijuna dolara za 19-godišnje pravo na ime arena Miami Heat, ranije poznata kao American Airlines Arena.

"Uvjeren sam kako smo napravili pravu stvar, bez obzira koliko novca potrošili. Kod mene nema sumnje, mislim da je sve ovo vrijedilo" naglasio je Marszalek.

Kopirati
Drag cursor here to close