I pored poraza otišli prvi put na svjetsko prvenstvo

Crnogorci izgubili, ali slave

U odnosu na posljednje SP koje se igralo prije četiri godine, tu nema Hrvatske, Ukrajine, Finske i aktualnog prvaka Europe Slovenije, što je svakako najveće iznenađenje kompletnog ciklusa kvalifikacija.
Sport / Košarka | 25. 02. 2019. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednje mjesto na svjetskom prvenstvu iz europske zone kvalifikacija popunila je reprezentacija Crne Gore. I to na krajnje dramatičan način. Crnogorci su poraženi od Latvije 74:80, ali su plasman u Kinu na kraju se ispostavilo izborili gostujućom pobjedom protiv istog protivnika 84:75.

Crnogorci su do sada u tri navrata igrali na Eurobasketu, ali su večeras prvi put izborili nastup na svjetskoj smotri, zato je razumljivo kakvo je slavlje nastalo na kraju  susreta. Susreta koji je cijelim svojim tokom bio na rubu.

Latvijci su otvorili utakmicu na najbolji način, poveli su 10:0 i stalno su imali prednost koja je jeste oscilirala, ali i obećavala da bi oni mogli biti ti koji će se na kraju radovati. Posebno u trenutku kada je Latvija pobjegla na 50:37.

Domaći košarkaši su se uporno vraćali, ali niti jednom nisu uspjeli prijeći u vodstvo. Latvijci su u svom stilu, većim dijelom utakmice živjeli od šuta za tri poena pa su vrlo brzo znali stvoriti velike probleme Crnogorcima. Na nešto više od minute prije kraja Latvija je imala +9, Todorović pogađa za dva, Aleksa Popović tricu, ali Latvijci ne odustaju. Bertans realizira tri slobodna bacanja. Na drugoj strani Needham je u samom finišu pogodio tri od četiri slobodna, ispostavit će presudna za odlazak na svjetsko prvenstvo. Posljednji napada su imali Latvijci ali Bertans promašuje tricu. Needham je bio prvi strijelac Crne Gore s 22 poena, Todorović je dodao 13. Najbolji Latvijac bio je baš Bertans s 25 poena i 10 asistencija.

Plasman na Svjetsko prvenstvo su osigurali još Španjolska Turska, Litva, Italija, Poljska, Francuska, Rusija, Češka, te Grčka, Njemačka i Srbija.

U odnosu na posljednje koje se igralo prije četiri godine, tu nema Hrvatske, Ukrajine, Finske i aktualnog prvaka Europe Slovenije, što je svakako najveće iznenađenje kompletnog ciklusa kvalifikacija.

Kopirati
Drag cursor here to close