Košarka

Čitlučki Streetball Challenge dobio pokroviteljstvo FIBA-e

Sport / Košarka | 03. 07. 2017. u 10:56 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški turnir „Streetball Challenge FIBA 3X3 Čitluk 2017“ već dugi niz godina okuplja mlade i perspektivne košarkaše i košarkašice iz BiH i uže regije, tako i ove godine na turniru sudjeluje od više od 70 ekipa u raznim kategorija.

Ove godine turnir slavi desetu godišnjicu postojanja, a za nadati se da će imati tendenciju rasta koju je imao proteklih godina. Novitet za razliku od dosadašnjih izdanja je da je ovogodišnji turnir kao poklon za 10. rođendan uvršten pod pokroviteljstvo vrhovne međunarodne košarkaške organizacija FIBA-e.

Na taj će način ovogodišnji najbolje plasirani natjecatelji biti nagrađeni direktnim bodovanjem na FIBA ranking ljestvici te si time mogu omogućiti nastup na FIBA 3x3 završnom Challengeru. Turnir je međunarodnog karaktera te se na istom očekuju najbolji hakleri iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Turnir nije ograničen brojem ekipa te će se i domaći ljubitelji streetballa moći okušati protiv najboljih ekipa iz regije.

Osigurane su i bogate nagrade i to: 

Seniori
1.mjesto 2200 KM
2.mjesto 1000 KM
3.mjesto 500 KM

Juniori
1.mjesto 300 KM
2.mjesto 100 KM
3.mjesto povrat uplate i hrana i piće

Kadeti i pretkadeti dobit će madelje. 

Također, natjecanje samo po sebi nudi i dugi niz zabavnih sadržaja kao što su: natjecanja u postizanju zgoditaka s određenih dijelova terena, natjecanja u zakucavanjima, majstorijama i akrobacijama s košarkaškom loptom, kutak za zdravu prehranu, FIBA 3X3 igraonioce za djecu te radionice za djecu s posebnim potrebama.

“U suradnji sa udrugom medicinskih studenata „Bohemsa“,točnije njenom produžnicom na Medicinskom fakultetu u Mostaru, osigurali smo uvjete besplatnog mjerenja krvnog tlaka i šećera za vrijeme održavanja turnira”, poručio je organizator, dodajući: “Time želimo ukazati na važnost sporta kao načina zdravog života, a svaki će posjetitelj biti u mogućnosti na vrijeme otkriti glavne rizične faktore srčanog udara, vodećeg uzroka smrtnosti u modernom svijetu.”

“Turnir je dobrotvornog karaktera, stoga će svi prihodi istog biti donirani za potrebite našeg kraja. Sama egzistencija Udruge se temelji na dobrim djelima, pomoći, druženjima te stjecanju životnih iskustava u volenterskom djelovanju, tako da smatramo da će i ovaj projekt odisati tim pozitivnim duhom.”

Kopirati
Drag cursor here to close