Odluka Uprave

Čapljinski košarkaši odustali od Prve lige BiH

''Politika našeg kluba u ovoj, a i u sljedećim sezonama, je razvijati svoj podmladak i ulagati u svoje igrače, te se nadamo u nekom skorijem periodu povratku u Prvu ligu sa domaćim kadrom u prvom planu'', navode iz kluba.
Sport / Košarka | 07. 09. 2021. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uprava kluba povukla je suglasnost za natjecanje seniorskog tima u Prvoj košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine, a u sezoni ispred nas natjecat ćemo se u ligi Herceg-Bosne'', poručili su iz HKK ''Čapljina''.

Iz kluba navode kako pred sami početak sezone ima dosta nepoznanica, što je glavni razlog povlačenja suglasnosti.

''Još uvijek se tako ne niti tko će sve nastupati u Prvoj ligi, kakav će biti sustav natjecanja, propozicije natjecanja i slično i ne želimo da nam se ponovi scenarij iz protekle seozne, kada smo odgovore na ova pitanja dobili neposredno pred početak natjecanja, a riječ je o bitnim pitanjima od kojih ovisi mnogo toga u pripremama kluba. Smatramo da su tako bitne stvari trebale biti riješene prije mjesec dana, odnosno u vrijeme kada ozbiljni klubovi počinju sa pripremama za narednu natjecateljsku sezonu'', navode iz HKK ''Čapljina.

Tvrde kako ''financijska situacija nije razlog za ovakvu odluku''.

''Za to je najbolji dokaz da u ovu sezonu naš klub ulazi bez prethodnih dugova. HKK 'Čapljina' oduvijek ima razumijevanje i snažnu podršku kako od Grada Čapljine tako i od drugih sponzora i ljubitelja sporta. Međutim, i bez obzira na financijsku stabilnost, uvijek se postavlja pitanje koliko je svrsishodno dovoditi mnogobrojne igrače sa strane ako klub nema kvalitetnu bazu domaćih igrača, a što čini jedan dodatni razlog za ovakvu odluku kluba'', naveli su iz Uprave te dodali:

''Politika našeg kluba u ovoj, a i u sljedećim sezonama, je razvijati svoj podmladak i ulagati u svoje igrače, te se nadamo u nekom skorijem periodu povratku u Prvu ligu sa domaćim kadrom u prvom planu''.

Podsjetimo, Čapljina je u protekloj sezoni izborila natjecanje u najvišem rangu bh. košarke, međutim Čapljinci neće imati priliku gledati derbi utakmice državnog natjecanja, kao prethodnih sezona.

Kopirati
Drag cursor here to close