Hercegovački derbi

Čapljinci motivirani za derbi: "Zrinjski nam je ostao dužnik"

U srijedu u Čapljini igrat će se zaostala utakmica 17. kola košarkaškog prvenstva između domaćeg HKK Čapljina i HKK Zrinjski.
Sport / Košarka | 16. 03. 2021. u 15:54 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čapljina je osigurala ostanak i bez nekih velikih tenzija može odraditi ostatak prvenstva, a Zrinjski je imao šansu za ulazak u Ligu za prvaka, čime bi dobili još 10 dodatnih utakmica, no čini se da je ta šansa ugašena nakon domaćeg poraza od Slobode.

Ipak, ovo je lokalni derbi, a ekipe u derbije obično ulaze motivirano.

"Uvijek postoji dodatni motiv između ekipa koje se dobro poznaju. Obje ekipe nalaze se u donjem dijelu tablice, mislim da se Zrinjski s ovim porazom od Slobode udaljio od doigravanja, ali to ne znači da neće biti dobra utakmica i dobar derbi", poručio je Mario Jerkić, koji će i ovu utakmicu voditi kao prvi trener Čapljine. 

Prvi ogled ove dvije ekipe pripao je Zrinjskom (74:71), a zanimljivo da nijedan trener koji je tada vodio ekipe, Neven Nikolić kod Zrinjskog i Boris Džidić kod Čapljine, neće biti sada na klupi. Pomoćnik Džidiću tada je bio Amar Krpo koji žali za propuštenim prilikama. 

"Zrinjski nam je dobro poznata ekipa. U prvom dijelu sezone doživjeli smo prilično nesretan i nespretan poraz. Prokockali smo pet razlike minutu i pol prije kraja i možemo reći da nam je Zrinjski ostao veliki dužnik od tada", kazao je pomoćni trener Čapljine Krpo.

Čapljina će biti u ovoj utakmici bez Jure Brajkovića, te bez Đorđa Savkovića, koji ima virozu. Bez obzira što Brajković neće biti u ekipi još barem tjedan dana, bivši igrač Zrinjskog stao je pred novinare. 

"Igrači najviše vole igrati ovakve derbije. Ne želim ulaziti u to tko je favorit, vjerujem da će biti dobra košarka i neka bolji pobjedi", istaknuo je Brajković.

Utakmica između Zrinjskog i Čapljine igra se u srijedu u 17 sati. Prijenos je na RTV Herceg Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close