Novi format Rising Stars Challenge

Cade Cunningham MVP

Ove godine su igrači prve i druge godine u ligi bili podijeljeni u četiri momčadi koje su vodile NBA legende: Gary Payton, Isiah Thomas, James Worthy i Rick Barry. U svakoj momčadi igralo je po sedam igrača...
Sport / Košarka | 19. 02. 2022. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sredina je veljače, period rezerviran za NBA All Star. Nekada je priča bila poprilično jednostavno. Subota je rezervirana za takmičenja u šutiranju trojki, zakucavanju, nedelja za utakmicu Istok - Zapad.

Godinama su se stvari mijenjale, nekada i drastično tako da danas imamo All Star vikend koji traje jednu večer duže, pa je i program bogatiji. Ove godine je Cleveland domaćin, a tamo je noćas za početak priče odigrana utakmica mladih zvijezda, takozvani Rising Stars Challenge.

Ove godine su igrači prve i druge godine u ligi bili podijeljeni u četiri momčadi koje su vodile NBA legende: Gary Payton, Isiah Thomas, James Worthy i Rick Barry. U svakoj momčadi igralo je po sedam igrača, a format je bio takav da su se polufinalne utakmice igrale po principu tko će prije ubaciti 50 poena dok se finale igralo do 25 poena. Tako je NBA liga još jednom obilježila svojih 75 godina.

Najuspješnija je bila momčad Ricka Barryja koja je u polufinalu s 50:48 pobijedila momčad Garyja Paytona dok je u drugom polufinalu momčad Isiaha Thomasa sa 50:49 pobijedila momčad Jamesa Worthyja. U finalu je bio rezultat 25:20 za Team Barry, a zanimljivo je da su u svakoj utakmici posljednji poeni bili postignuti s linije slobodnih bacanja.

MVP-em natjecanja proglašen je Cade Cunningham iz Team Barry, inače prvi pick na prošlogodišnjem draftu. Osim njega u pobjedničkoj momčadi su još igrali Evan Mobley, Isaac Okoro (oba Cleveland), Alperen Sengun, Jae'Sean Tate (oba Houston), Franz Wagner (Orlando) i Dyson Daniels (G-liga momčad Ignite).

 

Team Isiah: Precious Achiuwa (Toronto), Desmond Bane (Memphis), Saddiq Bey, Isiaah Stewart (oba Detroit), Tyrese Haliburton (Indiana) i Jaden Hardy (G-liga momčad Ignite).

Team Worthy: Cole Anthony, Jalen Suggs (oba Orlando), Josh Giddey (Oklahoma), Jalen Green (Houston), Herbert Jones (New Orleans), Tyrese Maxey (Philadelphia) i MarJon Beacuchamp (G-liga momčad Ignite).

Team Payton: LaMelo Ball (Charlotte), Scottie Barnes (Toronto), Ayo Dosunmu (Chicago), Bones Hyland (Denver), Jonathan Kuminga (Golden State), Jaden McDaniels (Minnesota) i Scoot Henderson (G-liga momčad Ignite).

Team Barry: Cade Cunningham (Detroit), Dyson Daniels (NBA G League Ignite), Evan Mobley (Cleveland), Isaac Okoro (Cleveland), Alperen Şengün (Houston), Jae'Sean Tate (Houston), Franz Wagner (Orlando)

Kopirati
Drag cursor here to close