Trade deadline

Brada ode u Sixerse, Porzingis u Washington

32 - godišnji bek odmah je aktivirao opciju produljenja ugovora do ljeta 2023. i to će mu donijeti oko 47 milijuna dolara zarade.
Sport / Košarka | 11. 02. 2022. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trade deadline u NBA ligi je završen. U centru pažnje je bio trade na realciji Brooklyn - Philadelphija. James Harden otišao je put Philadelphije uz Paula Millsapa, a u Brooklyn dolaze Ben Simmons, Seth Curry, Andre Drummond i dva picka prve runde. Sada 32-godišnji bek odmah je aktivirao opciju produljenja ugovora do ljeta 2023. i to će mu donijeti oko 47 milijuna dolara zarade.

Tako se priča o trolistu Harden - Irving - Durant završila bez prstena, titule u jednom relativno kratkom periodu. Hardena i Duranta su mučile ozljede, Irvinga problemi s necijepljenjem. U Netsima su bili svjesni kako popularnom Bradi na ljeto isticao ugovor pa su ovoj situaciji spašavali što se spasiti može.

Zadnjeg dana svoj radnu sredini je promijenio Slovenac Goran Dragić koji je napustio Toronto.Međutim, on neće ostati u San Antonio Spursima s kojima je obavljena razmjena. Veteran Thadeus Young i Drue Eubanks dolaze u Raptorse, kao i pick prve runde drafta 2022. godine, Spursi će otkupiti ugovor i Dragić će postati slobodan igrač, koji ima pravo potpisa za nekog drugog bilo kada. Za njega se bore Dallas, Milwaukee, Chicago i Los Angelas Clippersi, a najzanimljivija opcija bilo bi spajanje Slovenaca Luke Dončića i Dragića u Mavericksima.

Upravo su Mavsi koji su nekada u prošlosti na ovaj način znali promijeniti cijelu momčad, sada opet privukli pažnju jer su pustili Latvijca Kristapsa Porzingisa, koji je novi igrač Washingtona. Bek Spencer Dinwiddie i latvijski "snajper" Davis Bertans došli su u klub iz Texasa.

Prvaci Bucksi su ušli u posao sa Clippersima i Sacramento Kingsima pa je tako Donte DiVincenzo otišao u Sacramento, a Semi Ojele i Rodney Hood u LA Clipperse. Oni su pak Sergea Ibaku ustupili Milwaukeeju.

Boston je pak imao zamjenu Josha Richardsona za beka San Antonija Dericka Whitea, dok je Nijemac Dennis Schroder poslan u Houston, koji je Celticsima ustupio centra Daniela Theisa, te Enesa Freedoma i Bruna Fernandaa.

Kingsi su se napokon riješili svoje najveće pogreške Marvina Bagleya koji ide u Pistonse u trampi za Josha Jacksona i Treya Lylesa.

Kopirati
Drag cursor here to close