Liga počinje u nedjelju

Bošnjak za Bljesak: Igokea nije službeno tražila oslobađanje igranja u Ligi 12

''Nema nikakvih prepreka da ligaško natjecanja ne počne ovoga vikenda. Dakle, utakmice nisu otkazane, određene su službene osobe za 1. kolo i suci se doći na zakazane utakmice. ''
Sport / Košarka | 19. 10. 2018. u 11:06 Ivan KRALJEVIĆ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon niza peripetija i medijskih prepucavanja klubova iz Republike Srpske i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine ovoga vikenda bi trebala početi bosanskohercegovačka košarkaška Liga 12. Ovu je informaciju u ekskluzivnom razgovoru za Bljesak.info potvrdio povjerenik spomenutog natjecanja Božo Bošnjak.

''Nema nikakvih prepreka da ligaško natjecanja ne počne ovoga vikenda. Dakle, utakmice nisu otkazane, određene su službene osobe za 1. kolo i suci se doći na zakazane utakmice. To znači kako, unatoč različitim medijskim napisima, nema službenih zahtjeva klubova za bojkotom ili neigranjem u ligaškom dijelu natjecanja“, kazao je Bošnjak.

To znači kako će Igokea iz Aleksandrovca, bosanskohercegovački predstavnik u ABA ligi i posljednjih godina najtrofejniji bosanskohercegovački klub posljednjih godina, te ostali predstavnici iz Republike Srpske ipak igrati ligaški dio natjecanja.

Naime, Mladost iz Mrkonjić Grada, Bratunac i Igokea su prethodno bili zamrznuli svoj status i zaprijetili neigranjem ligaškog dijela natjecanja i bojkota natjecanja pod okriljem Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

''Klubovi iz Republike Srpske moraju prihvatiti činjenicu kako se nalaze pod okriljem Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i imaju se ponašati kao i svi ostali klubovi. Dakle, trebaju poštovati akte i propozicije natjecanja koje daje Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, odnosno prestati s ignoriranjem istih“, ističe Bošnjak u razgovoru za Bljesak.info.

''Igokea nije službeno tražila oslobađanje igranja u ligaškom dijelu natjecanja. U suprotnom znaju što slijedi. U slučaju ne dolaska na zakazanu utakmicu bit će kažnjeni jednim kaznenim bodom, a suparniku će biti dodijeljena pobjeda rezultatom 20:0. Ako se takav slučaj ponovi i sljedeću utakmicu, slijedi izbacivanje iz lige“, dodaje Bošnjak.

Parovi 1. kola Lige 12: Sloboda – Bosna, Student – Igokea, Bratunac – Kakanj, Široki – Vogošća, Mladost – Zrinjski i Spars – Gradina.

Na sutrašnjoj izvanrednoj skupštini Košarkaškog saveza BiH u Busovački bit će izabrani novi generalni tajnik i Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close