Kup Mirza Delibašić

Bosna iznenadila Igokeu, Široki bolji od Leotara

Bosna je u drugom polufinalu iznenadila Igokeu. Studenti su svoju prednost počeli stvarati u završnici treće četvrtine, na kraju su slavili vrlo uvjerljivo protiv ABA ligaša.
Sport / Košarka | 17. 02. 2024. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu Kupa BiH za košarkaše igrat će Bosna i Široki. I dok je plasman Širokog očekivan, pobjeda Bosne predstavlja svakako
iznenađenje. Ono što je najvažnije, oba susreta su ponudila dobru košarku, neizvjesnost i barem nakon duže vremena smo se podsjetili na neka druga vremena kada su završni turniri Kupa predstavljali festival košarke.

Prvi polufinalni duel, onaj između Širokog Brijega i Leotara je odlučen u posljednjih pet minuta. U tim trenucima Junaković je pogodio dvije trice, pa je Široki uspio pobjeći na osam poena prednosti (70:62), dvije i pol minute prije kraja.

Krstajić je promašio tricu, Milović je izgubio loptu, na kraju je završilo 73:69. Upravo je Martin Junaković bio prvo ime utakmice. Ubacio je 26 poena, Nutal je dodao 14, Josip Čović 12 poena. Kod Leotara su se izdvojili Stefan Glogovac (17), Dejan Šakotić (15), Božo Đurasović 13 poena.

Bosna je u drugom polufinalu iznenadila Igokeu. Studenti su svoju prednost počeli stvarati u završnici treće četvrtine. Ilić je ubacio tricu, Jure Zubac je poentirao za dva, pa je na ulasku u posljednjih deset minuta na semaforu stajalo 59:51. Gosti su ostali bez poena pet minuta, pa je utakmica već u tom dijelu igre odlučena. Nakon zakucavanja Božovića, Bosna je povela 75:51.

Do kraja utakmice ta prednost je i porasla pa je na kraju to bilo poprilično uvjerljivih Bosna- Igokea 86:69.Kod Bosne Vojin Ilić 17 poena, Haris Ćurevac 14, Dontay Caruthers 13. Kod Igokee usamljen je ostao Nikola Marić s 18 poena. Finalni duel između
Bosne i Širokog na rasporedu je od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close