Šok

Bogdanović: Između Dražena Petrovića i Bryanta postoji puno sličnosti

''Mislim da bi NBA liga trebala razmotriti jednu od opcija kojom bi odala počast jednom od najvećih sportaša, ne samo košarkaša, u povijesti'', kazao je Bogdanović.
Sport / Košarka | 28. 01. 2020. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bojan Bogdanović je samo jedan u nizu onih koji ostao u šoku kad je čuo za tragičnu vijest o padu helikoptera u kojemu je život, između ostalih, izgubio i Kobe Bryant. 

''Upravo smo završavali trening i stigla je vijest dok smo bili u svlačionici. Uhvatio je svatko mobitel i čekao potvrdu te prve vijesti. I među nama je bio čisti šok i nevjerica.''

Bojan Bogdanović, sjeća se toga dobro, odigrao je jednu utakmicu protiv Kobea Bryanta. Bio je tada u dresu Netsa, utakmica se igrala u New Yorku i bio je to prvi dolazak u New York Kobea Bryanta nakon što se oporavio od ozljede ahilove tetive.

''Imao sam veliku sreću igrati tu utakmicu protiv Bryanta. Teško je reći je li postojala zvijezda poput njega, ali dobro se sjećam da tada nitko u dvorani nije navijao niti za Netse, niti za Lakerse, svi su navijali samo za Kobea. Imao sam tu sreću da odigram tu jednu utakmicu protiv njega, a za sve ovo vrijeme koliko sam u NBA ligi čuo sam toliko priča o njemu, o mentalitetu koji je posjedovao, o njegovom shvaćanju igru, ali i života. On je doista bio legenda.''

Bogdanović je kazao kako postoje velike sličnosti između Dražena Petrovića i Bryanta, što se tiče radne etike, mentaliteta.

''Imao sam prilike kroz ove svoje NBA godine dijeliti svlačionicu s igračima koji su igrali u Lakersima zajedno s Bryantom i iz prve ruke sam mogao doznati o kakvom se sportašu radilo, kolika je u njega bila glad za pobjedama, primarno za osvajanje naslova. On je nedvojbeno jedan od najvećih sportaša u povijesti, ne samo košarke, nego uopće. Mnoge su se generacije, pa i moja, odgojile na njemu. Sjećam se i ja dobro, dok sam još igrao basket, kako smo svi kad bi zabili za pobjedu vikali “Kobee”...''

''Kobe je bio idol moje generacije, ne samo moje, više njih. Kad sam počeo ozbiljnije igrati, on je bio na svojem vrhuncu i naravno da sam gledao neke poteze, pratio njegove highlightse, negdje maštao da ću jednog dana raditi iste stvari i da ću jednom moći igrati približno poput njega...''

''Mislim da bi NBA liga trebala razmotriti jednu od opcija kojom bi odala počast jednom od najvećih sportaša, ne samo košarkaša, u povijesti. Znam da se zadnjih nekoliko godina priča o tome kako bi se trebala promijeniti silueta Jerryja Westa u logu, znam da je vlasnik Dallasa Mark Cuban povukao broj 24 zauvijek s dresova Mavsa. Ima tih ideja, ali sasvim sam siguran da bi NBA liga nešto od toga trebala u spomen Kobea napraviti'', kazao je Bogdanović za Sportske novosti.

Konačno, Bojan Bogdanović je danas u svlačionici Jazza, a Utah je bila baš ona momačd protiv koje je Kobe Bryant odigrao posljednju utakmicu u karijeri i pri tome ubacio 60 poena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close